23 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaGündem Haberleriİstanbul’da açık artırmayla ev kiralama dönemi

İstanbul’da açık artırmayla ev kiralama dönemi

İstanbul’da bazı ev sahipleri ve emlakçılar, açık artırma usulüyle konutları kiraya vermeye başladı. İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, kendilerine konuyla ilgili şikayetlerin geldiğine dikkat çekerek, herhangi bir usulsüzlük durumunda şikayetlerin Ticaret Bakanlığı’nın il müdürlüklerine iletilebileceğini söyledi.

BloombergHT’den Cemre Nur Karaca’nın haberine göre ev sahipleri evi kiralamak isteyenlere “İlandaki fiyattan daha yüksek fiyatı veren var” deyip fiyatı yukarıya çekerken, en yüksek fiyatı verene evi kiralıyor.

Konuya değinen İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Aşa’ysa şunları kaydetti:

*Çok yaygın olmamakla birlikte bize de bu konuda şikayetler geliyor. Ev sahipleri ve bazı emlak ofisleri kiracılar arasında rekabeti kızıştırmak için bu sisteme gidiyor. Aslında bir pazarlık usulü gibi uygulanıyor. Serbest piyasada her ürün için bir pazarlık yapılır. Ancak bu durumu kötüye kullanan ve haksız yere fahiş fiyat uygulayan kişileri de şikayet etmek gerekiyor.

*Kiracıyı mağdur eden fahiş fiyat artışı olduğu an cezai uygulama yapılır. Fırsatçılık ve fahiş fiyat cezası uygulanabilir. Kötü niyetle yapılıyorsa, manipülasyon varsa bunların cezası var. Kiralamak isteyenlerin tespit ve şikayet etmeleri gerekiyor. Usulsüzlük durumunda şikayetler Ticaret Bakanlığı’nın il müdürlüklerine iletilebilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz