20 Mayıs 2024 Pazartesi
Ana SayfaGündem Haberleriİstanbul'da 600 TL Taksitle Ev Fırsatı

İstanbul’da 600 TL Taksitle Ev Fırsatı

TOKİ İstanbul’da yeni bir sosyal konut hamlesi başlatıyor. Altı ay içinde talep toplanmaya başlayacak olan projede 600 TL taksitle ev sahibi olunabilecek…

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) İstanbul’da yeni bir sosyal konut hamlesi başlatıyor. Geçtiğimiz ay Kayabaşı’nda bin 892 konutu kurayla satışa çıkaran TOKİ, konutlar için yaklaşık 40 bin kişiden talep aldı. Bu talebi değerlendiren TOKİ, İstanbul’da yeni bir sosyal konut projesi için çalışmalara başladı.

Hürriyet’ten Gülistan Alagöz’ün haberine göre TOKİ Başkanı Ergün Turan, bin 500 konutu satışa çıkaracaklarını söyledi. Başvuruların 6 ay içerisinde başlayacağını belirten Turan, Kayabaşı’nda yer alacak konutların fiyatlarının 150 bin TL’den başlayacağını, taksitlerin ise 600 TL’den başlayacağını açıkladı.

TOKİ’nin kentsel dönüşüm, sosyal donatılar, eğitim kurumları, stadyumlar, hastaneler inşa ederek her alanda Türkiye’nin gelişmesine katkı sağladığını ifade eden Turan, “1984-2002 yılları arasında 43 bin konut üretebilen idaremiz, 2002 yılından bugüne gelindiğinde 805 bin konut üreten bir idareye dönüşmüştür. 19 yılda sadece 43 bin konut üreten bir idareden, her yıl yaklaşık 65 bin konut üreten bir idare konuma geldik. Artık sadece nicelik değil nitelik anlamında da kendimizi yenileyerek ülkemizin ihtiyaçlarına cevap vermeye devam ediyoruz” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz