17 Mayıs 2024 Cuma
Ana SayfaGündem Haberleri'İstanbul'da 600 bin konut riskli'

‘İstanbul’da 600 bin konut riskli’

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’da 600 bin konutun risk altında olduğunu belirterek “Deprem gelmeden önce yenileme istiyoruz. Birçok çalışmalarımız, tedbirler var.” dedi

 

Bursa’nın Yıldım ilçesinde 800 dairelik “Ulus kentsel dönüşüm” alanında incelemelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki kentsel dönüşümle ilgili değerlendirmeler yaparak İstanbul’da 600 bin konutun risk altında olduğunu dile getirdi.

Özhaseki, “Geçenlerde deprem profesörü olan bir hocamızın beyanatı vardı. ‘Eğer İstanbul’da düşünülen deprem gerçekleşirse güvenliğimiz, bağımsızlığımız tehlikeye düşer’ diyor. Allah korusun, bu söz çok abartılı gelebilir. Ancak bu gerçeği de bilmemiz lazım. Hakikaten deprem uzmanlarının da ifade ettiği gibi Marmara ve açıklarında 7 ve üzeri şiddetli deprem gelecekte bizi bekliyorsa İstanbul’da yaklaşık 600 bin bağımsız birimin riskli olduğunu biliyoruz. Hazırlık yapıyoruz. Deprem gelmeden önce yenileme istiyoruz. Birçok çalışmalarımız, tedbirler var. Allah korusun biz bu hazırlıkları yapmadan deprem olursa karşımıza çıkacak hasarı ve belayı düşünemiyoruz” dedi.

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz