2 Mayıs 2024 Perşembe
Ana SayfaGündem Haberleriİstanbul'a Yeni Metrobüs Hattı Geliyor

İstanbul’a Yeni Metrobüs Hattı Geliyor

İstanbul’daki ulaşım projeleri hakkında konuşan Kadir Topbaş, Silivri’ye kadar metrobüs hattı üzerinde çalıştıklarını açıkladı…

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş İstanbul’a yeni metrobüs hattı müjdesi verdi. Ulaşım projeleri hakkında konuşan Topbaş, yeni bir metrobüs hattı üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

Yapımına başlanacak olan 80-90 kilometrelik metronun ihalesini yaptıklarını söyleyen Topbaş, “7 tane havarayla birlikte bir sistem devreye giriyor. Arkasından yeni ihale aşamalarına giriyoruz. Bunlardan bir tanesi Bakırköy’den Sefaköy’e kadar gelecek metronun devamı olarak da Sefaköy’den TÜYAP’a kadar bir metro için çalışıyoruz. TÜYAP dediğim Büyükçekmece’ye kadar metro yapılacak. Bu çalışmaların projeleri bitti, artık ihale aşamalarına doğru giriyoruz” dedi.

Silivri’ye kadar metrobüs hattı üzerinde çalıştıklarını da belirten Topbaş, bununla beraber 32 kilometrelik 13 istasyonlu metronunda projelendirmesini yaptıklarını söyledi. Topbaş bu hattın kısmen Büyükçekmece’den geçtiğini ve önemli ulaşım aksı oluşturduğunu belirtti.

Büyükçekmece Sahike teleferik çalışması da olduğunu ifade eden Topbaş, “Büyükçekmece sahilden Tüyap’a kadar 2.5 kilometrelik bir teleferik çalışmamız var. Geldiniz bir metrobüsle veya metroyla sahile ineceksiniz, hemen teleferikle inip evinize gideceksiniz” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz