26 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaGündem Haberleriİstanbul'a 36 Milyar TL'lik Yeni Metro Hatları

İstanbul’a 36 Milyar TL’lik Yeni Metro Hatları

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 13,5 yılda raylı sistem hatlarını 150 kilometreye çıkardıklarını, 36 milyar TL değerindeki yeni metro hatlarının da çalışmalarının sürdüğünü söyledi…

“Her Yerde Metro Her Yere Metro” sloganıyla metro çalışmalarına tüm hızıyla devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi 36 milyar TL değerinde yeni metro hatlarını devreye almaya hazırlanıyor.

Geçtiğimiz günlerde Kabataş Mecidiyeköy Mahmutbey metrosunu yerinde inceleyen Topbaş, metro hatlarıyla şlgili önemli açıklamalarda bulundu.

2004’te 8,5 kilometresi metro olmak üzere toplam 45 kilometre olarak devraldıkları raylı sistem hatlarını 13,5 yılda 150 kilometreye taşıdıklarını belirten Topbaş, 257,3 kilometre metro hattının yapımının devam ettiğini, 50 kilometrelik yeni hattın ise ihale aşamasında olduğunu söyledi.

Sadece devam eden metro yatırımlarının maliyeti 36 milyar lira olduğuna dikkat çeken Başkan Topbaş, “Bu çok büyük bir rakam. Biraz önce Eyüp Alibeyköy’den metro tüneline girdik, 1500 metre yürüyerek Gültepe’nin altından geçtik ve Kağıthane’den çıktık. Hemen arkamızda da Gayrettepe-3. Havalimanı Metro Hattı’nın kazıları var. Her yerde bir iş, her yerde bir yatırım var” diye konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz