3 Mayıs 2024 Cuma
Ana SayfaGündem Haberleri“İnşaatta 2.0'a geçilmeli”

“İnşaatta 2.0’a geçilmeli”

“Yapı Sektöründe Yeni Açılımlar İçin Fırsatlar” panelinde konuşan İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, “İnşaatta 2.0’a geçilmeli” dedi…

“Yapı Sektöründe Yeni Açılımlar İçin Fırsatlar” paneli 40. Yapı Fuarı- Turkeybuild İstanbul’da gerçekleşti. Panelde İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes önemli değerlendirmeler yaptı.

İnşaat sektöründe belli standartların yakalanması gerektiğinin altını çizen Turgay Tanes, inşaatta 2.0’a geçmenin zamanının geldiğini söyledi.

Türkiye’de inşaat sektörünün en büyük çıkışı 2003 yılında yaptığını dile getiren Tanes, 14 yıllık süreçte inşaat sektörü çift haneli büyümelerini sürdürdüğünü belirtti.

2014 yılından sonra gayrimenkul yatırımının bir güvence haline geldiğini söyleyen Turgay Tanes, “Şu anda İstanbul’da 4,9 milyon m2 ofis binası var, bu rakam bir yıl içinde 6 milyon m2’ye dayanacak. Yine İstanbul’da 11 milyon 400 bin m2 kiralanabilir AVM alanı mevcut, bunun da bir yıl içerisinde 13 milyona erişmesi bekleniyor.” şeklinde konuştu.

Kentsel dönüşümün beklenilen kadar hızlı ilerlemediğini vurgulayan Tanes, yatırımcıların aşırı beklenti içinde olmasının, hak sahiplerinin de yüksek taleplerinin olmasının buna neden olduğunu belirtti.

Tanes; “Sanayi sektöründe olduğu gibi inşaat sektöründe de 2.0 aşamasına geçilmesi gerekiyor” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz