4 Mayıs 2024 Cumartesi
Ana SayfaGündem Haberleriİnşaat Patronlarından 15 Temmuz Mesajı

İnşaat Patronlarından 15 Temmuz Mesajı

15 Temmuz darbe girişiminin üzerinde 1 yıl geçerken, inşaat patronları darbe girişimiyle ilgili mesajlarını iletti…

Geçtiğimiz yıl tüm Türkiye’yi derinden etkileyen darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçti. 15 Temmuz’un yıl dönümüne günler kala inşaat patronları da darbe girişimiyle ilgili mesajlarını vermeye başladı.

Konuyla ilgili konuşan Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Özen Kuzu, “FETÖ, tüm kurumlarımızın içine sinsice nüfuz etmiş, izlediği “beyin yıkama” politikası ile milletimizin ve topraklarımızın içerisinde hain bir teşkilatlanma sergilemiş ve tam 1 yıl önce, 15 Temmuz 2016’da milletimizin bütünlüğüne, milli irademize yönelik ayaklanma hareketi gerçekleştirmiştir. Darbe diyemeyeceğim, bu düpedüz vatana ihanettir. Planlanmış ve organize edilmiş bir suçtur.

Böylesi hain bir kalkışma karşısında vatansever yurttaşlarımızla birlikte liderimiz Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın “Sokağa çıkın” çağrısına kulak verdik ve birlik olduğumuzu tüm dünyaya gösterdik. Son 1 yılda ülke ekonomimiz büyümeye, gelişmeye devam etti. Ülkemizin üstüne oynanan böylesi kirli oyunları dünyada Türkiye’den başka hiçbir ülke kolay atlatamazdı. Ülkemiz dik duruşuyla dünyaya meydan okudu. Halkımız 15 Temmuz günü yaşanan hain kalkışmaya sokaklara çıkıp dik duruşuyla “dur” dedi. Ülkemizi bölmeye çalışan hainlere hep beraber bunu yapamayacaklarını kanıtladık. Vatansever halkımızın tankların önünde durması, kahramanca sokaklara çıkması, gövdelerini silahlara siper etmesi vatan için ne kadar gözü kara olunabileceğini dünyaya gösterdi.

Ülkesi için gerekirse ölümü göze alan vatansever halkımız dünyaya kahramanlık örneği sergiledi. Liderimiz Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın demokrasinin ve halkın yanında yer alarak, halkı meydanlara davet etmesi ile durdurulan bu saldırı, binlerce vatan haininin tutuklanması ile son buldu. Demokratik ve laik düzene yapılan bu saldırıda; vatanına, milletine ve yaşadığı topraklara ihanet edenler cezasını buldular. Bu hain saldırıda canı pahasına savaşan aziz Türk milletinin fedakârlığını tarih unutmayacaktır. Milli iradenin koruyucusu halkımızdır. Bu vatan kolay kazanılmadı, kolay kaybedileceğini de hiç düşünmüyorum. Ülkemizin geleceğine güvenimiz tam. Yatırımlarımıza ve projelerimize hız kesmeden devam ediyor, ülkemiz için tüm özverimiz ile çalışıyoruz.” dedi.

Demirbaş Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Sefa Demirbaş ise, “Ülkemizin son 15 yılda gösterdiği performans dış güçlerce hoş karşılanmıyor. Ülkemizi yıpratma çabaları son yıllarda farklı şekildeki eylemlerle kendini gösteriyor. Ülkemizin büyümesine ve uluslararası platformlarda söz sahibi olmasına rahatsız olan dış güçlerin oynadığı kirli oyunlar, siyasi yıpratma çabaları görülebilir durumda. 15 Temmuz 2016 günü kalkışılan hain darbe girişimine karşı milletimiz tankların önüne geçip canını siper etti. Bu uğurda şehitlerimiz, gazilerimiz oldu… Acımız çok büyük. Bu hain kalkışma sonucunda dünyaya gerektiğinde nasıl birlik olduğumuzu ve vatanımızı hainlere karşı nasıl koruduğumuzu gösterdik. Tüm dünya bizi konuştu. 15 Temmuz günü milli bütünlüğümüzü bölmeye çalışan vatan hainleri gerekli cezayı aldılar. Herkes gördü ki vatanımıza yapılan ihaneti asla kabullenmeyiz. Dünyaya cesaret ve kahramanlık örneği sergiledik. Böylesi bir girişim sonucunda bile ekonomimiz büyümeye ve gelişmeye hız kesmeden devam etti. Nasıl güçlü bir toplum olduğumuzu herkese kanıtladık.

15 Temmuz günü halkımız sokaklara, meydanlara inerek demokrasimize balta vurmak isteyen hainleri durdurdu. Böyle bir girişim asla desteklenemezdi. Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın “Sokağa çıkın” çağrısıyla darbe girişiminin önüne geçildi. Vatanımıza ve milletimize ihanet etme girişiminde bulunan hainler gereken cezayı alıyorlar. 15 Temmuz’da yaşanan bu elem olay dünyaya gerektiğinde nasıl birlik olduğumuzu, kahramanca ülkemize sahip çıktığımızı gösterdi.

15 Temmuz 2016 günü yaşanan darbe girişimine karşı hainleri tankların önüne geçerek, sokaklara, meydanlara inerek durduruşumuz ülkemiz için gerekirse ölümü göze aldığımızı dünyaya gösterdi. Bizi bölmeye, yıpratmaya çalışan dış güçler bunu beklemiyorlardı. Tüm dünya günlerce bizi konuştu. Bu hain girişimin üstünden tam 1 yıl geçti. Ülkemiz 15 Temmuz günü tarih yazdı.” diye konuştu.

Fer Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ramadan Kumova ise “Biz bu toprakları kolay kazanmadık, kolay kaybetmeyiz! Ülkemizin bütünlüğünü bozmaya çalışanlar bunu asla başaramayacaklar. Bulunduğumuz jeopolitik lokasyon ve güçlü geçmişimiz ki İslam topraklarının büyük kısmını 600 yıl boyunca yönetirken Batı’ya karşı kazanmış olduğumuz üstünlüğümüz; Batı dünyasının hala korkularından atamadığı bir durum. Bu yüzden asla güçlü bir Türkiye’yi kabullenemiyorlar ve çeşitli kirli oyunlar sergiliyorlar. Bunun en son ve en çirkin olanlarından biri de 15 Temmuz Darbe Girişimi. Bu elem olay sırasında liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Sokağa çıkın’ çağrısıyla milletçe birlik olup sokaklara, meydanlara indik. Vatansever halkımız tankların önüne geçip, hainleri durdurdu ve bunları tüm dünya yakından takip etti. Bu duruşumuzu, birlik ve beraberliğimizi güçlendirerek yarınlara hazır olmalıyız. Karşılıklı hoşgörü, anlayış ve dayanışma öne çıkmalı; ülkemizin 2023 ve sonrası hedeflerine ulaşmalıyız. Ülkemizin geleceğine, 2023 hedeflerine durmadan ilerleyeceğimize FerYapı olarak inanıyoruz. Yatırımlarımıza hız kesmeden devam ederek, ülkemizin gelişmesi yolunda üzerimize düşen her şeyi yapacağız” dedi.

DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya’nın konu ile ilgili açıklaması ise şu şekilde;

“Ülkemiz 15 Temmuz’da yaşanan menfur darbe girişimiyle büyük bir demokrasi sınavı verdi. Halkımızın iradesi ve siyasi liderlerimizin sağlam duruşu ile bertaraf edilen bu hain kalkışma sonrasında da ülkemiz birlik ve beraberlik ruhunu göstermeye devam etti.

Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’ın önderliğinde atılan milli seferberlik adımları doğrultusunda, kamu ve özel sektör olarak herkes üzerine düşeni yaptı. 15 Temmuz sonrası hükümetimizin teşvikleri ile inen faiz oranları, GYODER ve Emlak Konut’un kampanyalarıyla Ağustos ve Eylül ayında gayrimenkul sektöründe satışlarda toparlanma sağlandı. Ağustos’tan Ekim ayına kadar geçen sürede satış adetlerinde yüzde 40’lara varan büyüme sağlandı. Aralık ayında ise ülke ekonomisi için başlatılan dolar bozdurma kampanyasının konut sektörüne de olumlu yansımalarını gördük.

Darbe girişimi etkisi başta olmak üzere birçok terör saldırısıyla karşı karşıya kalan ülkemiz ekonomik açıdan 2016 yılı üçüncü çeyreğinde 7 yıl sonra ilk kez 1.8 küçülme yaşadı. Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen Türkiye ekonomisinin lokomotifi gayrimenkul sektöründe gerçekleşen düzenlemeler ve güç birliği kampanyaları ile konut satışları 1 milyon 341 bin 453’lük satış ile 2016 yılında rekor kırdı.

Gayrimenkul sektörü 2017’nin ilk yarısında da maliyetlerdeki artışa ve döviz kurlarındaki dalgalanmalara bağlı olarak biraz yavaşlasa da büyüme ivmesini sürdürdü. Konut alımlarındaki durağanlığa rağmen devam eden güvenli liman gayrimenkul yatırımları, sektöre ivme kazandırmaya devam etti. Birinci çeyrekte kampanyalar, teşvikler ve çeşitli aktiviteler ile yapılan çalışmalar sonucunda gerçekleşen büyüme oranının ikinci yarıda daha fazla olacağına inanıyoruz. Kamunun da geliştirdiği teşviklerle sektörde ivme yükselmeye devam edecek, 2017 yılı için beklenen konut satış rakamının 1.5 milyon seviyesini geçeceğini öngörüyorum.
Türkiye’nin 2023 vizyonu doğrultusunda bizim şirket olarak hedeflerimiz ise hem yurt içinde hem de yurtdışında projelerimizle markamızı daha da güçlendirmek ve sektörde ilk akla gelen öncü markalar arasında olmaktır. Bu hedef doğrultusunda inovatif yaklaşımla tüm projelerimize eğiliyor, yenilikçi anlayış ve bakış açısıyla yapılan her ürün ya da projenin tüm pazarlarda etkili olacağı görüşüyle hareket ediyoruz. Bunun yanında tüketicilerimize her zaman en iyiyi, en yeniyi ve en kolay ulaşılabileni vermek için çalışıyoruz.

DKY İnşaat olarak ülkemiz için elimizden geleni yapmaya her zaman hazırız ve ülke geleceğine güvenimiz tam. Türkiye ekonomisini daha da güçlendirmek ve insanımızın refahı için büyük bir gayretle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Yatırımlarımıza ve özellikle kentsel dönüşüm alanında projelerimize hızla devam edip katma değer kazandırmaya devam edeceğiz.

Ülke ve toplum tarihimiz açısından bir milat noktası olan büyük direnişin yıldönümünde vatan toprağı ve milli irade için hayatlarını kaybeden şehitlerimiz rahmetle anıyorum”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz