19 Mayıs 2024 Pazar
Ana SayfaGündem Haberleriİnşaat Patronları Referandum Sonucuna Ne Diyor?

İnşaat Patronları Referandum Sonucuna Ne Diyor?

16 Nisan Anayasa Değişikliği referandumunda sandıktan Evet çıktı. Peki inşaat patronları referandum sonucuna ne diyor?

Türkiye dün Anayasa Değişikliği için sandığa gitti. Yoğun katılımın yaşandığı referandumda, Anayasa Değişikliği kabul edildi. İnşaat patronları referandumla ilgili görüşlerini paylaştı.

“Ülkemiz ve Sektörümüzün Geleceğine Güvenimiz Tam”
Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, “Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimi olarak nitelendirilen bir referandumu geride bıraktık. Bu süreci tüm Türkiye ve bir çok ülke yakinen takip etti ve sonuçlar merakla beklendi. Sandıktan çıkan karar şüphesiz ki milletimizin kararıdır ve herkesin bu sonuca saygı duyması gerekir. Ülkemizin ve milletimizin refahı yönünde olumlu bir sonuç olduğu kanaatindeyim. Türkiye için yeni bir sabaha uyandık. İnanıyorum ki; bu sabah yeni Türkiye’nin yükselişinde önemli bir gün olacak. Çok kısa bir sürede ekonomik alanda hareketlenmenin başlayacağını düşünüyorum. Referandum öncesinde, yatırımlarını beklemeye alan yatırımcı bir kitle mevcuttu. Bu kitlenin geri dönüşlerini alacağımız bir sürece girmiş bulunuyoruz. Yeni dönemde Türkiye’nin yükselişi çok daha hızlı olacaktır. Ülkemizin ve sektörümüzün geleceğine güvenimiz tam.” dedi.

“Türkiye Bu Sonuçla Pek Çok Yatırımı Bir Bir Hayata Geçirecek”
Seçim sonuçlarının ülkeye hayırlı olmasını dileyen İhlas Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Çelip, “Aziz milletimiz, cumhuriyet tarihinin en önemli seçiminde tercihini “Evet”ten yana kullanarak Türkiye’nin istikrarlı büyümesine destek vermiştir. Milli iradesini sandığa “Evet” olarak yansıtan vatandaşlarımız sistem değişikliğini onaylayarak istikbalini “Cumhurbaşkanlığı” sisteminde görmüştür. Elde edilen sonuçla birlikte demokrasi tarihimize yeni bir sayfa açılmıştır.

Türkiye, bu sonuçla, ekonomik hamleleri ve makro seviyede pek çok yatırımı bir bir hayata geçirecektir. Sistem değişikliği ile ülkemizde her alanda daha hızlı büyüme ve kalkınma sürecinin başlayacağına inancımız tamdır. Bu dönemde de inşaat, lokomotif sektör olarak misyonunu yerine getirecektir.

Her daim belirttiğimiz gibi ülkemizin istikrarına ve potansiyeline güvenimiz tamdır. İhlas Yapı olarak bu güven doğrultusunda 2017 yılında yatırımlarımıza daha da ağırlık vererek sektördeki faaliyetlerimizi arttırmayı hedefliyoruz. Dün ve bugün olduğu gibi yarın da sahip olduğumuz misyon ile güven inşa etmeye devam edeceğiz. Yarınlar bizim ve büyük Türkiye hayaline inananların olacaktır.” diye konuştu.

“Türkiye’nin Potansiyeline ve Gücüne İnanıyoruz”
Irmak Group Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Akgül, “Öncelikle milli iradenin sandığa yansıdığı “Evet” sonucu ülkemize hayırlı olsun. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi değişikliğini öngören bu seçim, Türkiye’de demokrasinin güçlenmesi ve ekonomik istikrarın korunması açısından tarihi bir adım oldu. Milletimiz, istikrarın sürdürülebilmesi, istihdamın güçlenmesi ve Türkiye’nin aydınlık yarınlara yürümesi için en doğru kararı verdiği kanaatindeyim. Demokrasimizde açılan yeni sayfa ile iç ve dış büyüme hızlanacak, kalkınma hamleleri büyük ivme kazanacaktır. Bizler de Irmak Group olarak sektördeki faaliyetlerimizi her geçen yıl artırarak, ülke ekonomimize katma değer sağlamayı sürdüreceğiz. Türkiye’nin potansiyeline ve gücüne inanıyoruz. Firmamız, faaliyet gösterdiği tüm sektörlerdeki yatırımlarına 2017 yılında da ara vermeden devam edecek” şeklinde konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz