18 Mayıs 2024 Cumartesi
Ana SayfaGündem Haberleriİnşaat Demirinde Fiyat Artışı Maliyet Kaynaklı

İnşaat Demirinde Fiyat Artışı Maliyet Kaynaklı

İnşaat sektörü demir fiyatlarının yüksekliğinden yakınırken, Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Namık Ekinci fiyat artışının maliyet kaynaklı olduğunu söyledi…

İlk olarak Mayıs ayında gündeme gelen demir krizi yeniden ortaya çıktı. İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, vergi indiriminin fiyatlarda bir etkisinin olmadığını söyleyerek, müteahhitlerin ikinci kez iş bırakmak için izin istediğini söyledi.

İnşaat çeliği fiyatlarının yüksekliği hakkında konuşan Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Namık Ekinci, “Ocak ayından itibaren yüzde 46 artan hurda, nisan ayının ortalarından itibaren bugüne kadar yaklaşık 4 ay içinde yüzde 31’lik artış göstermiştir. Çelik üretiminin önemli sarf malzemelerinden olan elektrot fiyatı ise yaklaşık 2 ayda yüzde 1000 civarında artış göstermiştir. Yine aynı şekilde sarf malzemesi olan refrakterlerdeki fiyatlar son iki ayda ton başına 800 dolardan bin 300 dolarlara çıkarak yüzde 62 civarında artış gerçekleşmiştir. Ürünün, maliyetlerinden kaynaklı fiyat artışlarının, ürün fiyatlarına yansıması gayet doğaldır” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz