18 Mayıs 2024 Cumartesi
Ana SayfaGündem Haberleriİmar Barışı fırsatçılarına karşı ‘drone’ ile denetim!

İmar Barışı fırsatçılarına karşı ‘drone’ ile denetim!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kaçak yapılaşma ve İmar Barışı fırsatçılarına karşı ‘drone’ ile yapacağı denetimlerde Çinlilerle işbirliği yapmaya hazırlanıyor.

Çinli Dahua Teknoloji’den teklif isteyen bakanlık, ilk etapta saatte 54 kilometre rüzgâra karşı uçabilen, 1500 metre yükselen ve 5 kilometre-karelik alanı tarayabilen 3 adet termal kameraya sahip drone almayı hedefliyor.

Türkiye’de yaklaşık 13 milyon yapıyı kapsayan ve 31 Aralık 2017 öncesinde inşa edilmiş yapılar için başvuruların kabul edildiği İmar Barışı süreci devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bir yandan da, “İmar Barışı”nı fırsata çevirmek isteyenlere karşı denetimlerini sürdürüyor. İmar affının ardından özellikle Karadeniz’de yaylalarda kaçak yapılaşmanın artması üzerine, havadan denetimlere başlamak isteyen bakanlık, rüzgâra dayanıklı, termal kameralarla çalışabileceği drone arayışına girdi. Bakanlık, kaçak yapılaşmaya karşı daha etkin olabilecek havadan denetim yöntemleri üzerinde çalışırken, bu kapsamda Çin’in en büyük teknoloji firmalarından Dahua Teknoloji’yle işbirliğine hazırlanıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz