3 Mayıs 2024 Cuma
Ana SayfaGüncel Emlak Haberleriİmar barışı başvuruları başladı!

İmar barışı başvuruları başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca, 13 milyon konutun imar ve iskan sorununu çözmesi hedeflenen Yapı Kayıt Belgesi’ne başvurular bugün başladı…

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca, 13 milyon konutun imar ve iskan sorununu çözmesi hedeflenen Yapı Kayıt Belgesi’ne başvurular bugün başlıyor. İmar affı 31 Aralık 2017’den önce yapılmış yapıları kapsayacak. Bu tarihten sonra yapılarda bir değişiklik yapılıp yapılmadığı hava fotoğraflarıyla kontrol edilecek. Ya da vatandaşın beyanıyla belediylerin elindeki kayıtlar karşılaştırılacak. Yalan beyanda bulunanların Yapı Kayıt Belgesi için ödediği bedel yanacak. Düzenleme kapsamında Yapı Kayıt Belgesi bedeli, yapının bulunduğu arsanın 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu’na göre belirlenen emlak vergi değeri ile yapının yaklaşık maliyet bedelinin toplamı üzerinden, konutlarda yüzde 3, ticari kullanımlarda yüzde 5 olarak belirlendi.

Kat mülkiyetine geçmek isteyenler ise Yapı Kayıt Belgesi için ödedikleri tutar kadar bir ücreti ödeyecekler. Ancak kat mülkiyetine geçmek için tüm hak sahiplerinin onayının alınması gerekiyor.

 

Başvurular 31 Aralık 2017’den önce inşa edilmiş mevzuata aykırı yapılar için yapılabilecek ve 31 Ekim 2018 tarihine kadar başvurulabilecek. Yapı için belirlenen başvuru bedeli ise 31 Aralık 2018 tarihine kadar ödenebilecek.

Başvurular E Devlet’ten yapılıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz