26 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaGündem Haberleriİlk evim konut kredisi şartları neler?

İlk evim konut kredisi şartları neler?

Ev sahibi olmak isteyenler, düşük faiz oranı ile konut kampanyası müjdesine odaklandı. 1.20 faiz oranı ile ilk evim konut kredisi için şartlar bekleniyor. Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Yılmaz, konut kampanyasına dair bir destek olacağını belirtmişti. Peki, düşük faizli konut kredisi kampanyası ne zaman, kimler başvurabilecek?

1.20 faizli konut kredisi bekleyişi sürüyor. Hükümet cephesi nden ilk kez ev alacaklara yönelik düşük faizli konut kredisi haberi gelmişti. Ev sahibi olmak isteyenler, konut kredi kampanyası son durumunu araştırıyor. İşte, 2024 ilk kez ev alacaklara düşük faizli konut kredisi detayları…

DÜŞÜK FAİZLİ KONUT KREDİSİ NE ZAMAN?
Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Yılmaz, Orta Vadeli Program (OVP) çerçevesinde birinci konut edinimine destek verileceğini, konut sahibi olmaya dair yeni çalışmaların olacağını belirtmişti. Öte yandan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de satılık ve kiralıkta fiyatların düşebilmesi için yeni konut arzının sağlanmasına yönelik açıklamalarda bulunmuştu. Gözler yeni düzenlemede!

Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, konut kredisine dair şu ifadelere yer verdi: ”Seçimlerden sonra piyasaların biraz daha rahatlamasına yönelik bir beklenti var. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın planlaması olur mu bilmiyoruz ama imkan olursa seçimlerden sonra bir kredi kampanyasının piyasada önemli fayda sağlayacağını değerlendirebiliriz.”

İLK KEZ EV ALACAKLARA DÜŞÜK FAİZLİ KONUT KREDİSİ ŞARTLARI VE FAİZ ORANI NEDİR?
Özelmacıklı, ”Mevcut konut kredilerinde faiz oranları gittikçe yükseliyor. Şu an için konut kredilerinin 2.84 seviyelerinden 2.95’e kadar yükseldiğini görüyoruz. Bu da konuta erişimi zorlaştırıyor diyebiliriz.

Oranın 1.5 seviyelerinde olması bekleniyor. Lakin bu pakete sınırlı kullanım olacağını düşünüyorum. Özellikle hiç evi olmayan, bir süredir o ilde ikamet eden kişilere bir kredilendirme olabilir.” sözlerine yer verdi.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz