18 Mart 2024 Pazartesi
Ana SayfaGüncel Kampanyalarİkinci el konut kampanyası detayları netleşiyor!

İkinci el konut kampanyası detayları netleşiyor!

İkinci el konut kampanyasına ilişkin son gelişmeler merak ediliyor. Orta gelir ve sosyal konut projeleri sıfır konutları yönelik yapıldı. İkinci el konut almaya hazırlanan vatandaşlar ise bankaların düşük faizli kredi imkanıyla kampanya yapıp yapmayacağını merak ediyor.

TOKİ orta gelir konut kampanyası sadece sıfır konutlar için geçerli olacağı açıklanmıştı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ikinci el konutların alımı için destek verileceğinin sinyallerini vermişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün katıldığı canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtladı. İlk evini alacaklara öncelik verdiklerini ifade eden Erdoğan, ihtiyaç halinde yeni projeleri hayata geçirmekten geri durmayacaklarını vurguladı. Kısa vadede konut alacaklar ise ikinci el konut kredisi kampanyasına dikkat kesildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan beklenen açıklama geldi. Peki İkinci el konut kredisi ne zaman çıkacak, faiz oranı kaç olacak?

İKİNCİ EL KONUT KREDİSİ KAMPANYASI NE ZAMAN?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün gerçekleştirilen canlı yayında gazetecilerden gelen soruları yanıtladı.

Önceliği ilk evini alacak vatandaşlara vermek istediklerini vurgulayan Erdoğan, ihtiyaç halinde yeni projeleri hayata geçirmekten geri durmayacaklarını ifade etti.

Erdoğan açıklamasının devamında “ İkinci el konutlarla ilgili destek olmak için ayrı bir proje yapılacak. Planlama çalışmaları sürüyor. Önceliği ilk evini alacaklara ve yeni konut arzına veriyoruz. Bununla birlikte üretim ve istihdamı da artırmak istiyoruz. Bu tabii seçim sonrası atılacak bir adım. Bizim tabii bu konuda ciddi bir tecrübemiz var.” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ikinci el konut kampanyasıyla ilgili olarak “ Kısa vadede bir şey beklemeyin, ama zaman içerisinde ikinci elde de destek olmak için çalışıyoruz. Sonuçta biz elimizdeki tüm araçları kullanarak çözümler üretiyoruz. Kira ile ilgili bir sınırlama getirdik.” ifadelerini kullanmıştı.

İkinci el konut kredisi kampanyası tarihleri ve faiz oranları henüz açıklanmadı. Konuyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Erdoğan dün yaptığı açıklamada ikinci el konut kredisi için seçim sonrasını işaret etti.

2023 Genel seçimlerinin 14 Mayıs’ta yapılması planlanıyor. İkinci el konut kredisiyle ilgili detayların ise bu tarihlerden sonra belli olması bekleniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz