27 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaGündem Haberleriİki Design Group'tan 14 proje!

İki Design Group’tan 14 proje!

İki Design Group ortağı mimar Murat Kader, 2017’de 14 yeni projeye başladı.
Bugüne kadar 22.5 milyon metrekare proje gerçekleştiren İki Design Group ortağı mimar Murat Kader, 2017’de 14 yeni projeye başladı.

Murat Kader, “2015-2016 yılları zor olmasına rağmen projelerimizde bir düşüş olmadı, aksine artış yaşadık. Gerçekleştirdiğimiz kentsel dönüşüm projeleri çok sayıda ödül aldı, biz de yurtdışında kentsel dönüşüm projeleri de yapıyoruz” diyor. Son 5 yılda gerçekleştirdiği kentsel dönüşüm projeleriyle dikkat çeken Murat Kader, Türkiye’de gerçekleştirdiği projelerin aldığı uluslararası ödüller sayesinde yurtdışında da kentsel dönüşüm projelerine başladığını diye getirdi. Rusya ve Tanzanya’da bu çalışmalara başladıklarını anlatan Murat Kader, “Tanzanya-Arusha’da 2 milyon 700 bin metrekarelik alanda 7 bin konutluk Safari City projesini gerçekleştiriyoruz. Aynı şekilde Rusya’nın kuzeyi Kazan’ın merkezinde Kazan Valisi’nin isteğiyle 380 dönümlük alanda hasılat paylaşım modeliyle bir kentsel dönüşüm projesi yapıyoruz” dedi.

Kader, “İstanbul’daki asıl sorun dikey ya da yatay binalar değil, alt yapı sorunları. Son dönemde açılan yeni metro hatları, köprüler ve alt geçitleri İstanbul’da rahatlama yaratmakla birlikte İstanbul’a ulaşımı da kolaylaştırıyor. İstanbul’un daha çok göç almasına da neden oluyor. İstanbul’da kentsel dönüşüm eski yapıların yıkılıp yenilerinin yapılması olarak uygulanmamalı. Daha kapsayıcı, planlı projeler yapılmalı ve alt yapı da yenilenmeli. Bunun için de adalar üzerinde dönüşümün yapılması gerekiyor. Son dönemde yatırımcılar da buna özen gösteriyor. Cazibe alanları yaratmak için, alışverişi de konutu da ulaşımı da hesaplıyorlar.” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz