27 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaGündem HaberleriHilti'den iş sağlığı ve güvenliğini artıran çözümler

Hilti’den iş sağlığı ve güvenliğini artıran çözümler

İnşaat sektöründe giderek artan iş sağlığı ve güvenliği ihtiyacı, yeni nesil teknolojilerin gücünden faydalanılarak geliştirilen ürün ve hizmetlerin mesaisini artırdı. Çoğunlukla çalışanların bilgi eksikliği, yanlış ekipman seçimi ile tesisatlardan kaynaklanan iş kazalarının önüne geçebilmenin yolu, sadece ürün değil kazaları tetikleyen tüm unsurları içine alacak şekilde etkili bir güvenlik kültürü geliştirmekten geçiyor. İş sağlığı ve güvenliğini ön planda tutan, insanı merkeze alan bir çalışma kültürü benimsediklerini belirten Hilti Türkiye Pazarlama Direktörü Mehmetcan Tufan, “İleri teknolojilerin izinden giderek geliştirdiğimiz ergonomik ve güvenli ürünlerimizle şantiyeleri çok daha sağlıklı ve güvenli alanlara dönüştürüyoruz. İş sağlığı ve güvenliğine yönelik bütüncül bir yaklaşımla geliştirdiğimiz yeni nesil ürünlerimiz ve eğitim programlarımızla şantiyelerde etkili bir güvenlik kültürü yaratırken verimliliği de artırıyoruz” dedi.

İnşaat ve el aletleri sektöründe giderek daha fazla benimsenen sıfır tolerans ilkesi, güvenli çalışma ortamları yaratmanın ön koşulu olarak kabul ediliyor. Elektrikli el aletleri, bağlantı sistemleri ve diğer teknolojiler dahil olmak üzere inşaat sektörü için yenilikçi çözümler sunan Hilti, iş sağlığı ve güvenliğini artırmak amacıyla tasarladığı geniş ürün yelpazesi ve geliştirdiği çözümlerle şantiyelere rehberlik ediyor. Yeni nesil teknolojilerden yoksun şekilde geliştirilen ürünlerin şantiyeleri güvenli hale getirmek konusunda yetersiz kaldığını söyleyen Hilti Türkiye Pazarlama Direktörü Mehmetcan Tufan, “Hilti olarak yazılımdan servise, ileri teknoloji ekipmanlardan kapsamlı eğitimlere kadar çok sayıda unsurdan oluşan bütüncül bir yaklaşımla iş sağlığı güvenliği alanında nitelikli ve efektif çalışmalar yürüttüklerini ifade ederek konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Uzmanlık odaklı iş sağlığı ve güvenliği eğitimleriyle tedbirinizi alın

El aletleri kullanımı sırasında oluşan iş kazalarının temel nedenleri arasında iş güvenliği eğitimlerinin eksikliği, kaynağında tedbirsizlik, toplu koruma önlemi eksikliği, dikkatsizlik, kontrolsüz çalışma, malzeme ve ekipman güvensizliği, kişisel koruyucu donanım eksikliği, kontrol ve denetim eksikliği bulunuyor. Uzmanlık odaklı iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerinin olası kazalara karşı tedbirlerin alınmasında büyük rol oynadığına değinen Mehmetcan Tufan, konuya ilişkin şu değerlendirmede bulundu: “Hilti Türkiye olarak teknolojinin olağanüstü gücünden yararlanarak hem mevcut ve olası iş kazası risklerini minimize etmeyi hem de şantiyeleri daha güvenli çalışma alanlarına dönüştürmeyi hedefliyoruz. Çeşitli ihtiyaçlara yönelik, uzmanlık odaklı, pratik iş sağlığı ve güvenliği eğitim modülleri ve teknik eğitim kurslarından oluşan etkili eğitim programlarımızı şantiye güvenliğini artırmanın ve verimliliği sürdürmenin anahtarı olarak görüyoruz. İleri Ürün ve Uygulama Eğitimlerimiz, Ankraj, Filiz Ekimi, Yangın Durdurucu Uzmanları Eğitim Programlarımız ile çalışan güvenliği, verimliliği ve kârlılığına katkıda bulunuyoruz. ON!Track Ekipmanı Yönetim Sistemimiz ile güvenlik gerekliliklerini yerine getirirken, makinelerin kalibrasyon ve bakım ihtiyaçlarını adım adım tek noktadan takip edebiliyoruz. Sürekli değişen iş sağlığı ve güvenliği yönetmeliklerini yakından takip ediyoruz. Böylece geliştirdiğimiz ürünlerimizin yanı sıra bilgimizi ve profesyonel uzmanlığımızı paydaşlarımıza aktararak telafisi olmayan olası can ve mal kayıplarının önüne geçebiliyoruz.”

Şantiyelere yüksek performans ve güvenlik getiriyor

İş sağlığı ve güvenliğinin ön planda olduğu ürün ve çözümler geliştirdiklerini vurgulayan Mehmetcan Tufan, bu ürün ve hizmetlere ilişkin şu açıklamalarda bulundu: “Yapısal bağlantıların tasarımını ve analizini her zamankinden daha hızlı ve kolay hale getiren, kullanıcı dostu, bulut tabanlı bir yazılım olan PROFIS Engineering ile çelikten betona, betondan betona ve çelikten duvara kadar birden çok sabitlemenin yanı sıra daha güvenilir, daha uygun maliyetli ve yasalara uyumlu tüm tırabzan ve taban plakası çözümlerini tasarlıyoruz. Kırıcı-delici ürünlerimizde bulunan Aktif Titreşim Azaltma (AVR) özelliği hem sağlık sorunlarını önlüyor hem de makinelerin daha uzun süre kullanımına imkân sağlıyor. BX Akülü Çivi Çakma Tabancası ile şantiyelere yüksek performans ve güvenlik getiriyoruz. Yine kırıcı-delici ürünlerimiz için kullandığımız Aktif Titreşim Azaltma (AVR) teknolojimizin yüksek performansı sayesinde ağır duvar ve tuğla duvarlarının kırılması, beton ve duvarlarda kanallar açılması, zemin seviyesinde ya da yakınındaki yıkım işlemleri sırasında oluşabilecek güvenlik açıklarını ortadan kaldırıyoruz. Olağanüstü konfor ve kontrol ile maksimum performans sunduğumuz yenilikçi özelliklere sahip kırıcı ve delicilerimizle hem konforlu hem de güvenilir bir çalışma ortamları sağlıyoruz.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz