19 Mayıs 2024 Pazar
Ana SayfaGündem HaberleriHazır Betona Güven Temmuz'da Zirve Yaptı

Hazır Betona Güven Temmuz’da Zirve Yaptı

Hazır Beton Endeksi Temmuz ayında tüm endekslerinde artış göstermesiyle 100 olan eşik değerin üstüne çıktı. Sektöre olan güvende arttı…

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), Hazır Beton Endeksi 2017 Temmuz Ayı Raporunu açıkladı. Hazır Beton Endeksi, Temmuz ayında 100,62 değerine yükselerek önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,3 oranında artış gösterdi. Güven Endeksi’de ilk kez 100 olan eşik değerin üstüne çıktı ve 15 Temmuz’un üzerinden geçen 1 yılın sonunda, sektörün güveni zirve yaptı. Raporda, 4 endeks değerinin de eşik değerin üzerinde olduğunu ve göstergelerin tamamının pozitife döndüğü belirtildi.

En Fazla Faaliyet Endeksi Arttı
Hazır Beton Faaliyet Endeksi Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,2’lik artış ile en fazla artış gösteren endeks oldu. Ankete katılan firmaların yüzde 54’ü Temmuz ayında satışlarının arttığını belirtirken, yalnızca yüzde 14’ü azalma olduğunu ifade etti. Alınan kayıtlı siparişlerde artış olduğunu söyleyenlerin oranının yüzde 50’nin üzerinde olması ise faaliyetteki hareketlenmeyi teyit etti.

Güven Endeksi Yükseldi
Hazır Beton Güven Endeksi aynı dönemde yüzde 0,6 arttı. Ankete katılanların yüzde 23’ü yeni istihdamı düşünürken, yeni yatırım düşünenlerin oranı ise yüzde 14 oldu. Ankete katılan firmaların yarısından fazlası tedarikçilere verdiği siparişin önümüzdeki üç ayda artacağını düşündüğünü belirtti.

Beklenti Endeksi Yüzde 0.9 Arttı
İnşaat sektörünün önümüzdeki dönemde gidişatını göstermesi açısından önemli olan Hazır Beton Beklenti Endeksi ise Temmuz ayında geçen yılın Temmuz ayına göre yüzde 0.9 arttı. Önümüzdeki üç ayda satışlarının artacağını düşünenlerin oranı yüzde 54 iken, satışların azalacağını düşünenlerin oranı yüzde 17 oldu. Gelecek üç ayda girdi stoklarını artıracağını söyleyen firmaların oranı ise 63 olarak gerçekleşti.

Hazır Beton Endeksi Temmuz’da Son 1 Yılda 1,3 Arttı
Bileşik endeks olan Hazır Beton Endeksi de bu gelişmelerden etkilendi. Hazır Beton Endeksi 100,62 değerine yükselerek bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,3 artış gösterdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz