28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaGündem HaberleriHatay Expo üyeliği resmen kabul edildi

Hatay Expo üyeliği resmen kabul edildi

Hatay’ın Expo üyeliği resmen kabul edildi. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay’ın Expo 2021’e kabul edilmesini değerlendirdi.

Almanya’da Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş tarafından AIPH Genel Kurulu’nda yapılan sunum sonrası, üyeler Hatay’ın Expo 2021’e resmen aday olmasına oybirliği ile karar verdi

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay’ın Expo 2021’e kabul edilmesini değerlendirdi.

Savaş yaptığı değerlendirmede, “Medeniyetler Bahçesi temasıyla aday olduğumuz EXPO 2021 için Almanya’da AIPH Genel Kurulu’nda sunumumuzu yaptık ve sunumun ardından adaylığımız oybirliği ile kabul edildi. Bu güzel haber ardından çalışmalarımıza aynı heyecanla devam edip Expo’yu Hatay’a getirmeyi hedefliyoruz. Çünkü bu proje ile Hatay dünyanın gözünde de prestijli bir şehir olacak. Dev fuarın şehrimizde düzenlenmesi ile dünya standartlarında hazırlanacak 300 dönümlük Botanik bahçesi, 6 ay boyunca Hatay’da diğer ülkelerin bahçeleri ile birlikte sergilenecek. Ayrıca olimpiyatlar seviyesinde yapılacak organizasyon, Hatay’a 300 milyon TL yatırım kazandırmış olacak ve bu sayede kenti en az 2.5 milyon kişinin gezebilmesini sağlayacaktır. Fuarın, kente sosyo-ekonomik olarak katkılar sağlayacağına ve şehrin yaşam kalitesinin artmasına da yardımcı olacağına inanıyorum. Adaylık aşamasında büyük bir adım attık ve gururunu birlikte yaşıyoruz. Bu gurur Hatay’ın, bu gurur Türkiye’nin gururudur.” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz