6 Mayıs 2024 Pazartesi
Ana SayfaDiğerMagazin HaberleriHamdi Ulukaya kimdir? Hamdi Ulukaya kaç yaşında?

Hamdi Ulukaya kimdir? Hamdi Ulukaya kaç yaşında?

ABD’nin en çok satılan süzme yoğurt markası Chobani’nin sahibi, kurucusu, yönetim kurulu başkanı ve CEO’su olan Hamdi Ulukaya kimdir? Hamdi Ulukaya kaç yaşında?

Aslen Erzincan İliç’li olan Hamdi Ulukaya, Chobani yoğurt firmasının kurucusu ve sahibidir. Ulukaya, Ankara Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi eğitimi almıştır.

1994’te İngilizce öğrenmek için ABD’ye giden Hamdi Ulukaya, 1997 yılında University of Albany’de eğitim görmeye başlamıştır.

2002’de babasının tavsiyesiyle küçük bir beyaz peynir fabrikası kuran Hamdi Ulukaya, yoğurtçuluk mesleğine bu şekilde başlamıştır.

Kendi markası olan Chobani’nin satışlarını beş yıldan kısa sürede sıfırdan 1 milyar doların üzerine çıkaran Hamdi Ulukaya, Chobani 2011’de ABD’nin lider yoğurt markası olmuştur.

2013’te “Dünyada Yılın Girişimcisi” ilan edilen Hamdi Ulukaya, sahibi olduğu yoğurt imparatorluğunun başarısı ile milyarder olmuştur.

2014 yılı itibarıyla 1,92 milyar dolar servetin sahibi olan Hamdi Ulukaya, La Colombe Coffee Roasters’ın çoğunluk hissesine sahiptir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz