25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaGündem HaberleriHalkalı Gebze Marmaray Ne Zaman Açılacak?

Halkalı Gebze Marmaray Ne Zaman Açılacak?

Halkalı Gebze marmaray hattının ne zaman açılacağı merak konusu. 2015 yılında tamamlanması planlanan ancak aksaklıklar yaşanan hatta çalışmalara bugünlerde hız verildi…

Halkalı’dan Gebze’ye uzanacak olan ve Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren projesiyle entegre olarak hattın yenileme çalışmaları sebebiyle raylar sökülmüştü. Yapım süresi 24 ay olarak belirlenen projenin Haziran 2015’de tamamlanması bekleniyordu ancak, yüklenici firma maliyetlerdeki aşırı artışı gerekçe göstererek Ekim 2014’de çalışmaları durdurmuştu.

Çalışmaların başlamasının ardından geçen 4 yıllık sürede proje alanı terkedilmiş patika yola dönüştü. Ulaştırma Bakanlığı tarafından projeyi üstlenen firmaya ek süre verilen projede bugünlerde çalışmalara hız verildi.

Bu esnada çalışmalar sırasında Maltepe İdealtepe Bizans dönemine ait çıkan kalıntılarla ilgili çalışmalarda İstanbul Arkeoloji Müzesi denetiminde devam ediyor. Müze tarafından koruma altına alınan eserlerin hattın güzergahını değiştirip değiştirmeyeceği önümüzdeki günlerde belli olacak.

Halkalı Gebze Marmaray Ne Zaman Açılacak?
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, çalışmalarına hız verilen Halkalı Gebze yüzeysel metrosu için bitim tarihini 2018 yılının sonu olarak vermişti. Ayrılıkçeşme-Gebze ve Kazlıçeşme-Halkalı arasındaki çalışmalar sona erdiğinde Gebze’den Halkalı’ya 105 dakikada, Bakırköy’den Bostancı’ya 37 dakikada ulaşılabilecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz