2 Mayıs 2024 Perşembe
Ana SayfaGündem HaberleriHaliç Su Altı Tüneli'nin Detayları Belli Oldu

Haliç Su Altı Tüneli’nin Detayları Belli Oldu

Haliç Su Altı Karayolu Tüneli projesinin detayları belli oldu. Tünel Atatürk Köprüsü yerine su altından Haliç’e uzanacak…

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın “ustalık eseri” olarak tanımladığı Haliç Su Altı Karayolu Tüneli projesinin detayları ortaya çıktı. Deniz seviyesinden 8.5 metre altında inşa edilecek olan tünel deniz tabanında çakılacak kazıklar üzerinde yaşama geçirilecek.

Haliç Su Altı Tüneli toplam 44 kazık denizin 80 metre derinliğine çakılacak. 35 metre genişliğinde dikdörtgen şeklinde tasarlanan tüp 3 şerit gidiş, 3 şerit gelişten meydana geliyor.

Toplam 900 metre uzunluğa sahip olan Haliç Su Altı Tüneli güzergahı da belli oldu. Atatürk Köprüsü ile benzer bir rota izleyecek olan tünel Atatürk Köprüsü yerine su altı tüneli ile Haliç’e uzanacak ve Kasımpaşa’da bulunan Kuzey Deniz Saha Komutanlığı önünden çıkacak. Tünel Şişhane ve Karaköy güzergahlarına bağlanacak.

Haliç Su Altı Karayolu Tüneli projesiyle birlikte Haliç kıyısında bulunan ve Mimar Sinan tarafından inşa edilen Sokullu Mehmet Paşa Cami ile Haliç Tersanesi arasından Şişhane’ye uzanan yol kuzeye kaydırılacak. Sokullu Mehmet Paşa Camisi’nin ve Karaköy’de bulunan Perşembe Pazarı bölgesi de yeniden düzenlenecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz