29 Mart 2024 Cuma
Ana SayfaGündem HaberleriGYODER, Türkiye Gayrimenkul Sektörünü MIPIM 2022'ye Taşıyor

GYODER, Türkiye Gayrimenkul Sektörünü MIPIM 2022’ye Taşıyor

Türkiye’nin gayrimenkul platformu GYODER, sektörün yurtdışındaki gününü artırmak için benimsedikleri vizyonu, hedeflerini ve 15-18 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek MIPIM 2022’deki stratejisini düzenledikleri toplantı ile açıkladı. Türk şirketlerin dünyanın dört bir yanında daha etkin olması ve daha çok hizmet ihraç etmesi gerektiğinin altını çizen GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalyoncu, MIPIM 2022 Gayrimenkul Fuarının bunun öncü adımı olduğunu belirtti. Kalyoncu, “Dünya’da gayrimenkul sektörünün en önemli fuarı MIPIM’de yabancı yatırımcılarla kurulacak bağlantılar, Türkiye’nin artan potansiyelinin daha net anlaşılması için önemli bir fırsat. Biz de GYODER olarak bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmek için hazırız.” dedi.

Ülkemizin ürettiği katma değerli projeleri ve bu projeleri hayata geçiren tüm paydaşları, ülke sınırları dışına taşımak için adımlar atan GYODER, derneğin MIPIM 2022 stratejisini, yurt dışı vizyonunu, yurt dışı bölge temsilcilerini ve proptech alanındaki çalışmalarını düzenlediği bir basın toplantısı ile paylaştı. GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalyoncu ve Başkan Yardımcıları Ayla Heyfegil, Neşecan Çekici, Tuğra Gönden’in katılımı ile gerçekleşen toplantıda, GYODER’in sektörü sınır ötesine taşımak için önemli sorumluluklar üstlendiği mesajı verildi. Gayrimenkul sektörünün pandemi ve sonrasında değişen beklentilere ve taleplere en iyi şekilde yanıt vermek adına bir dönüşüm geçirdiğini söyleyen GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalyoncu, yeni fırsatları değerlendirerek global pazarlara açılmanın kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

Kalyoncu, dernek olarak bu konuda sorumluluğu üzerlerine alıp yeni girişimlerde bulunduklarını belirtti. Bu konuya liderlik ederken öncelikli amaçlarının, gayrimenkulün sadece konut ve ofisten ibaret olduğu algısını değiştirmek ve alternatif gayrimenkul çözümlerinin üretimine dikkat çekmek olduğunu belirten Kalyoncu, “Türkiye son yıllarda ulaşım, enerji, sağlık gibi alanlarda altyapısını hızla geliştirdi. Kurulan bu altyapının sağladığı avantajla yeni gayrimenkul projeleri üretilecek. Bu sayede yeniden şekillenen ve çeşitlenen gayrimenkul sektörü, sadece konut, ofis gibi geleneksel geliştirme alanları olarak algılanmaktan ve anılmaktan çıkacak. Önümüzdeki dönemde lojistik, veri merkezi, sanayi, öğrenci yurdu, yaşlı bakım evi gibi projeleri daha çok konuşacağız ve daha çok üreteceğiz. Bu bakış açısı ve yaklaşım ile oluşturulacak vizyon, hem sektörümüz hem de uluslararası yatırımcılar açısından da fırsatlar barındırıyor.” açıklamasında bulundu.

Yabancı yatırımcı bağlantılarını güçlendireceğiz
Her yıl Fransa’nın Cannes şehrinde gerçekleştirilen dünyanın en seçkin gayrimenkul fuarı MIPIM 2022, 15-18 Mart 2022 tarihleri arasında kapılarını açacak. Türkiye resmi temsilciliğini Alkaş’ın üstlendiği MIPIM Gayrimenkul Fuarı’nda bu sene, Türkiye’yi “İstanbul Pavilyonu” ile temsil edecek olan GYODER, katılımcı firmaların yabancı yatırımcılar ile bağlantı kurmasının yanı sıra fuardaki yabancı katılımcılara da Türkiye’deki yatırım potansiyelini ve fırsatları anlatmayı hedefliyor. İleri teknolojik altyapı ile donatılmış “İstanbul Palyonu”nunda kamu ve özel sektörden kıymetli isimleri ağırlayacaklarını belirten Mehmet Kalyoncu, “Fuar boyunca çok değerli isimler bizimle olacak. Fuarın ilk günü T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum ve T.C. Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Nureddin Nebati İstanbul Pavilyonu’nun uluslararası açılışını gerçekleştirecekler. Bu sene GYODER olarak ana amacımız MIPIM’deki kurumsal yabancı yatırımcılarla birebir görüşmelerin sağlanabilmesi için gerekli alt yapıyı oluşturmak. Bunun için etkili bir program hazırladık. Fuarın ikinci günü Carlton Hotel’de düzenleyeceğimiz yabancı yatırımcı kahvaltısı programın en önemli organizasyonu. Bu organizasyon ile katılımcılarımız, uluslararası fonlar ve yatırımcılarla bir araya gelip, somut yatırım fırsatlarından bahsetme imkanı bulacak. Özel davet ile katılım sağlanan kahvaltıya 50’nin üzerinde üst düzey uluslararası yatırımcı, fon ve geliştirici hali hazırda katılım teyidi vermiş durumda. Bu sayının 100’e yaklaşacağını tahmin ediyoruz. Bugüne kadar MIPIM’de Türkiye’den bir kurumun düzenlediği en yoğun talebin olduğu program oldu.

Ayrıca Amerikalı stratejist ve siyaset bilimci Dr. George Friedman’ı ağırlayacağımız kahvaltıda, Dr. Friedman Jeopolitik Öngörüler: Dünyada değişen güçler ve Türkiye’nin Konumu adlı bir sunum gerçekleştirecek. Aynı zamanda Avrupa ve Asya’daki güncel gelişmelere de değinecek. Kahvaltıya davet edilen yabancı yatırımcılara Türkiye hakkında bilgi sahibi olmaları adına, PwC Türkiye’nin MIPIM için ilk defa hazırladığı “Mekansal Bakış Açısıyla Türkiye’de Gayrimenkul Yatırımının Yükselen Alanları” raporunun özetini gönderdik. Rapor, küresel karşılaştırmalı analiz ve öne çıkan trendler ışığında Türk gayrimenkul sektörünün mevcut görünümünü ortaya koyarken alternatif alan ve temalarla sektörde potansiyel yatırımcı fırsatlarını öne çıkarmaktadır. Bu kapsamda raporda, son dönemde ivmelenen sürdürülebilirlik ve ESG faktörleri, artış gösteren ihracat, e-ticaret ve turizmdeki yurtiçi potansiyeller ile bölgesel kalkınma projelerinin Türk gayrimenkul sektöründeki ihtiyaç ve fırsatları somut bir şekilde ele almaktadır.

Tüm raporu organizasyon sırasında paylaşacağız. Ayrıca EY (Ernst and Young) Türkiye katkılarıyla hazırladığımız “Potansiyel Yatırım Fırsatları Türkiye” adlı proje katalogunu da yine kahvaltıda yatırımcılar ile paylaşacağız. Kısacası, katılımcı firmalarımız yabancı yatırımcı ile doğru zamanda en etkili bağlantıyı kurma imkanı yakalarken Türkiye’nin yatırım fırsatlarını ve potansiyelini de en iyi şekilde tanıtacağız. Ülkemizde yapılı çevrenin oluşumu sürecinde, sektörümüzün geldiği olgunluk ve gelişmişliği; sofistike projeleri hayata geçirebilme kabiliyetini ön plana çıkarmış olacağız.” dedi.

Değerli isimler “IstanbulTalks” panelinde buluşacak
MIPIM’in, GYODER’in yeni dönemde belirlediği hedef ve vizyon için çok doğru bir oluşum olduğunu belirten Mehmet Kalyoncu, İstanbul Pavilyonu’nda düzenlenecek panellerle de fuara değer katacaklarını belirtti. Kalyoncu “Fuar boyunca düzenleyeceğimiz paneller ile Türkiye gayrimenkul sektörünün gelecek dönemlerine damgasını vuracak olan 4T; tasarım, teknoloji, toplum ve tabiat konularındaki vizyonumuzu aktaracağız. Düzenleyeceğimiz “IstanbulTalks” panellerinde, bu başlıklar altında vizyoner ve ilham veren konuşmalar yapmak üzere alanında birçok önemli ismi misafir ederek bu alandaki yumuşak gücümüzü de sergileyeceğiz. Diğer yandan Türkiye’nin başarılı projeleri ve önemli şirketleri pavilyonumuzda yer alacak. T.C. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi’nin katkıları, Emlak Konut GYO, İstanbul Airport İGA, YTÜ Teknopark, Dap Yapı, Galataport İstanbul, Kalyon Grup, Kuzu Grup, Tersane İstanbul, İstanbul Finans Merkezi, Halk GYO, Kuzey Marmara Otoyolu, Servotel, Tahincioğlu Gayrimenkul ve TUM İçtur’un sponsorlukları ile destekledikleri İstanbul Pavilyonu’nda başarılı ilişkiler kurmayı hedeflediğimiz MIPIM’de ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz.” açıklamasında bulundu.

“Yurtdışı temsilcilerimiz sektörün önünü açacak çalışmalar yürütüyor”
GYODER olarak farklı coğrafyalarda, ülkemizde edindiğimiz tecrübe ve birikimi aktarmak adına farklı çalışmalar yürüttüklerini vurgulayan Mehmet Kalyoncu, konuyla ilgili şu açıklamada bulundu; “Ülkemizdeki geliştiricilerin son derece yetkin ve dünya çapında firmalar olduğunu, mevzuatlarımızın yatırımcılara kolaylık sağlamak adına düzenlendiğini daha çok duyurmamız gerekiyor. Tüm bu bütünsel yaklaşımın daha da güçlü kılınabilmesi için tek imaj, tek ses, tek mesajın çok önemli olduğunu biliyoruz. Buradaki gücümüzü en iyi şekilde göstermek için GYODER’de ilk defa hayata geçirdiğimiz yurtdışı temsilcilerimizle birlikte hareket ediyoruz. Şu anda Amerika temsilcimiz Çağrı Kanver, Londra temsilcimiz Özlem Gökçe ve Körfez temsilcimiz İdris Demirhan’ın değerli katkıları ile güzel girişimlerde bulunduk. Onların bölgeden sağladığı bilgileri ve iş birliği fırsatlarını en iyi şekilde değerlendirerek ticari diplomasi yürütüyoruz. Aynı zamanda sektörümüzün farklı coğrafyalardaki gelişimini de yakından takip etme imkanı yakalıyoruz. Hedefimiz yurtdışı yapımızı daha da kuvvetlendirmek ve tüm dünyada GYODER olarak gayrimenkul sektörü adına öncü kuruluş olmak.”

Gayrimenkulde dönüşümün anahtarı: PropTech
Dijitalleşmenin gayrimenkul sektörü için tercih olmaktan çıkıp zorunluluk haline geldiğini belirten Mehmet Kalyoncu, küresel ölçekteki başarılarıyla Türk firmalarının isim yaptığı yapı endüstrisinde bu sinerji yakalanabilirse ülkemiz açısından çok yüksek katma değeri olacak sektörel bir teknoloji atılımının bizleri bekliyor olacağını belirtti. Sektörün teknolojik dönüşümü için proptech alanına yatırım yapılması gerektiğini belirten Kalyoncu, “GYODER olarak öncelik verdiğimiz proptech konusunda tarafları bir araya getiren, güven ortamı oluşturan hızlandırıcı bir rolümüz var. Bu konuda öncelikle farkındalık oluşturmak, sonrasında kümelenme ve anlamlı iş ilişkileriyle ekonomik katma değer yaratmayı hedefliyoruz. MIPIM’de Istanbul Pavilyonu’nda Türkiye’deki proptech firmalarını ve çalışmalarını, yatırımcılar ve potansiyel müşterileri ile paylaşarak proptech çözümlerimizin ihracatına katkı sağlamaya çalışacağız. Bununla beraber fuar boyunca çeşitli etkinlik ve panellerimizde de proptech konusunun önemine ve atılması gereken adımlara değineceğiz.

Diğer yandan GYODER Proptech komitemiz yoğun çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde sektöre öncülük etmesi için tasarladığımız GYODER ProptechHUB’ın altyapı çalışmalarını tamamladık. Bizi çok heyecanlandıran bu yeni projemizin detaylarını en kısa zamanda paylaşacağız” açıklamasında bulundu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz