26 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaGündem HaberleriGebze Sabiha Gökçen 3. Köprü Tren Hattı İçin Düğmeye Basıldı

Gebze Sabiha Gökçen 3. Köprü Tren Hattı İçin Düğmeye Basıldı

Gebze ile Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü birbirine bağlayacak 56 kilometrelik tren hattı için çalışmalara başladı…

Gebze’den başlayıp Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde sona erecek olan yüksek hızlı tren hattı için çalışmalar başladı. 4 milyar 853 milyon 700 bin TL yatırımla yaşama geçirilecek olan hat ÇED sürecine girdi.

ÇED süreciyle birlikte projenin de detayları belirginleşmeye başladı. Yüksek Hızlı Trem hattı Ümraniye, Tuzla, Maltepe, Ataşehir, Sultanbeyli, Beykoz, Pendik, Çekmeköy ve Sancaktepe ilçelerinden geçecek.

Gebze Sabiha Gökçen Havalimanı 3. Köprü tren hattı güzergahı Tuzla ilçesi sınırları içerisinden geçen mevcut demiryolu hattı üzerinde yer alan Fatih istasyonunun yaklaşık 150 metre gerisinden yapılacak bağlantı ile kuzeye doğru devam edecek. Sırasıyla Pendik, Sultanbeyli Sancaktepe, Maltepe, Ataşehir, Çekmeköy ve Beykoz ilçesi sınırları içerisinde, Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerine yapılan demiryolu hattına bağlantı yapılarak son bulacak.

Hem yük hem de yolcu taşınması amacıyla geliş-gidiş olmak üzere 2 ayrı hat halinde ve hızlı tren standartlarında projelendirilen Gebze Sabiha Gökçen YSS tren hattı 56 kilometre uzunluğa sahip.

Hat üzerinde 38 bin 955 metrelik 16 adet tünel ve 631 metrelik 5 adet viyadük hayata geçirilecek.

Maide KARADAĞ YAKOVİDİS/Emlakmetrekare

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz