2 Mayıs 2024 Perşembe
Ana SayfaGündem HaberleriGebze İzmir Otoyolu'nun Gemlik Kavşağı 12 Mart'ta Açılıyor

Gebze İzmir Otoyolu’nun Gemlik Kavşağı 12 Mart’ta Açılıyor

Gebze Orhangazi İzmir Otoyolu’nun Gemlik Kavşağı’nın 58-152’nci kilometreleri ile 2. kesim sonu 83-441 kilometreleri 12 Mart’tan itibaren kontrollü olarak trafiğe açılıyor…

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından Yap-İşlet-Devret (YİD) modeliyle hayata geçirilen Gebze-Orhangazi-İzmir (İzmit Körfez Geçişi Köprüsü ve bağlantı yolları dahil) Otoyolu’nun yapımı tamamlanan Gemlik Kavşağı’nın 58-152’nci kilometreleri ile 2. kesim sonu 83-441 kilometreleri 12 Mart itibarıyla trafiğe açılıyor.

Erişme kontrollü karayolu olarak trafiğe açılan bu kesime, yayalar, hayvanlar, motorsuz araçlar, lastik tekerlekli traktörler, iş makineleri ve bisikletliler giremeyecek. Hızın saatte 40 kilometre olacağı kesimde duraklamak, park etmek, geri dönüş yapmak ve geri gitmek yasak olacak.

Araç trafiği nedeniyle köprülü kavşaklar, ücret toplama istasyonları gibi yerler dışında otoyola giriş ve çıkış yapılmayacak. Karayolu sınır çizgisi boyunca tesis edilen telçitler veya duvarların bu tür çıkışları engellemek amacıyla tesis edildiği belirtilerek, bu engellerin açılması, yıkılması, kesilmesi ve başka şekilde tahrip edilmesinin yasak olduğu söylendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz