25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaGündem HaberleriGebze-İzmir Otoyolu nereden geçecek? İşte piyango vuran yerler!

Gebze-İzmir Otoyolu nereden geçecek? İşte piyango vuran yerler!

Gebze-İzmir Otoyolu Yap-İşlet-Devret Projesi kapsamındaki çalışmaların büyük kısmı bitti. Gebze-İzmir Otoyolu nereden geçecek? Projede son durum!

Gebze-Orhangazi-İzmir (İzmit Körfez Geçişi ve Bağlantı Yolları dahil) Otoyolu Yap-İşlet-Devret Projesi kapsamındaki çalışmaların büyük kısmı bitti.

Toplam 421 kilometre uzunluğunda olan projede 377 kilometrelik otoyol ve 44 kilometrelik bağlantı yolları bulunuyor.

Sürücülere körfezi geçmek için 1,5 saat dolaşmak yerine 6 dakikada karşıya geçme imkanı sağlayan Osmangazi Köprüsü ile bağlantılı olacak olan Gebze-İzmir Otoyolu sayesinde İstanbul İzmir arası da çok kısalacak.

Gebze-İzmir Otoyolu nereden geçecek?

Gebze Dilovası’ndan başlayacak otoyol Yalova Hersek’ten geçerek Orhangazi, Ovaakça Kavşağı’nın ardından mevcut Bursa Çevre Yolu’na bağlanacak. Bursa Karacabey ayrımından Susurluk yönüne istikamet eden yol, Edremit, Kırkağaç, Manisa üzerinden İzmir’e direk geçiş yapacak.

Proje yapım ve finansman programı doğrultusunda iki aşamalı olarak gerçekleştirilecek. Yapım işleri sorumlulukları bakımından Gebze – Orhangazi, Orhangazi – Bursa, Bursa – Susurluk, Susurluk – Balıkesir, Balıkesir – Kırkağaç, Kırkağaç – Manisa ve Manisa – İzmir olmak üzere toplamda 7 ayrı kesime bölünmüş olan Proje, aşamalı yapım doğrultusunda aşağıda belirtildiği şekilde 2 faza bölündü.

Gebze-Orhangazi ve Bursa tarafının kullanıma açıldığı otoyolda Bursa-Balıkesir ve İzmir bölümleri hala inşaat halinde. İçinde 3 kilometre uzunluğunda bir asma köprü de barındıran proje kapsamında 30 adet viyadük, 3 adet tünel ve 209 adet köprü yer alacak.

Gebze-İzmir Otoyolu’nun 18 adet gişesi bulunuyor.

Melek GÜNER AKMAN/Emlakmetrekare.com

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz