19 Mayıs 2024 Pazar
Ana SayfaGündem HaberleriGayrimenkul Sertifikaları İçin Önemli Açıklama

Gayrimenkul Sertifikaları İçin Önemli Açıklama

Gayrimenkul Sertifikası ihracı öncesi basınla bir araya gelen TOKİ Başkanı Ergün Turan, sertifikaların mega projelerde kullanılması için çalıştıklarını açıkladı…

Türkiye’de ilk gayrimenkul ihracı TOKİ ile Makro İnşaat işbirliğinde gerçekleştiriliyor. Sertifikalar için 29-30-31 Mart tarihlerinde ön talep toplanacak.

İhraç öncesinde basınla bir araya gelen Turan, önemli açıklamalarda bulundu. Turan, yıl içerisinde farklı ihraçlarında olacağını söyledi. Turan, “Buradan edineceğimiz tecrübelerle hem yıl içerisinde, hem daha sonrasında biz ve iştirak şirketlerimiz inşallah bu gayrimenkul sertifikası konusunun gelişmesi için katkı göstereceğiz. Bunun hemen peşinden ne olur diye baktığımız projelerimiz var” dedi.

Kanal İstanbul gibi mega projelere yönelik sertifika ihraçlarının dahil olup olmadığı yönündeki soruya yanıt veren Turan, “Büyük yatırımlar da inşallah… Gelecekte bunlar (sertifikalar) çok önemli projelerde yer alabilecek. Bunlar için çalışıyoruz. Ama birşey söylemek için henüz erken” diye konuştu.

95.99 Milyon TL’lik Ek İhraç
Park Mavera 3 projesinde gerçekleştirilecek sertifika ihracında toplam tutarın 143.24 milyon TL olması bekleniyor. Pay bedelinin 42.5 TL olacağı ihraçta, fazla talep gelmesi durumunda 95.99 milyon TL’lik ek ihraç daha gerçekleştirilecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz