5 Mayıs 2024 Pazar
Ana SayfaDiğerEmlak KonutGalatasaray Riva Arsasının Sahibi Belli Oldu

Galatasaray Riva Arsasının Sahibi Belli Oldu

Emlak Konut Galatasaray Riva arsasının ihalesi şirket payı olarak 1 milyar 178 milyon TL teklif eden Fema İnşaat ve KLV İnşaat ortaklığı kazandı…

Emlak Konut GYO Galatasaray Riva arsasının ihalesini kazanan belli oldu. İhalenin 8 Haziran’da yapılan ilk oturumunda 9 şirketten teklif gelirken en yüksek teklifi 1 milyar TL ile Dap Yapı’nın sahip olduğu Eltes İnşaat vermişti.

İhalenin nihai sonucunu belirleyen ikinci oturumu bugün saat 14:30’da yapıldı. İhalenin kazananı Fema İnşaat ve KLV İnşaat iş ortaklığı oldu.

Fema İnşaat ve KLV İnşaat arsa için arsa satışı karşılığı satış toplam geliri olarak 3 milyar 100 milyon TL, pay olarak yüzde 38 ve arsa satışı karşılığı şirket payı toplam geliri olarak 1 milyar 178 milyon TL etti.

Yüzde 80’i Galatasaray’ın

Geçtiğimiz yıl Galatasaray ile Emlak Konut arasında imzalanan protokole göre, ihalede ortaya çıkacak arsa bedelinin yüzde 80’i Galatasaray’ın, yüzde 20’si de Emlak Konut’un olacak.

İhalede Verilen Teklifler

Eko-Köy Projesi Geliyor

Emlak Konut Riva projesi ekolojik ve sürdürülebilir mimari yaklaşımlarla tasarlandı. Eko-Köy projesinin yükseleceği arazi toplam 869 bin 522 metrekare konut alanına sahip. Arazi üzerinde 206 bin 497 metrekarelik bir de özel orman alanı bulunuyor. Emlak Konut, bu arsa için örnek bir proje de hazırlattı.

Maide KARADAĞ/Emlakmetrekare.com

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz