28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaGüncel ProjelerFolkart Narlıdere Projesine Uluslararası Ödül

Folkart Narlıdere Projesine Uluslararası Ödül

Folkart Narlıdere, İtalya’da düzenlenen “EcoTech Green Awards” yarışmasında “Yüksek Teknolojili Kent Peyzajları” kategorisinde 2.’lik ödülünün sahibi oldu.

İtalya’da Paysage Topscape’in düzenlediği uluslararası “EcoTech Green Awards” olarak isimlendirilen ödüller kapsamında, “Yüksek Teknolojili Kent Peyzajları” kategorisi altında Folkart Narlıdere projesi ikincilik ödülüne layık görüldü. Jurinin açıklanmasında, Folkart Narlıdere projesinin “yenilikçi yaklaşım ve doğanın basit ve anlaşılabilir bir ‘mutlak kahraman’ olduğunu vurgulaması ve yeni bir mikrokozmos yaratmış olmasından dolayı” ödüle layık görüldüğü kaydedildi. Folkart Narlıdere, daha önce Architects 2010 European Property Awards / Highly Commended “Konut / Çok Katlı Yapılar” Ödülünü kazanmıştı.

Mimari tasarımını Emre Arolat’ın yaptığı Folkart Narlıdere’de peyzaj tasarımı ise DS Mimarlık imzasını taşıyor. Projede peyzaj uygulamalarını Karaoğlu Peyzaj yaptı.

SANCAK: “FOLKART NARLIDERE GURURUMUZ”

Folkart Narlıdere projesinin yeni bir ödül daha kazanmasının gururu yaşadıklarını kaydeden Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, “Folkart Narlıdere projemiz sadece Türkiye’nin değil, Avrupa’nın en özel projelerinden biridir. İnşaatına başladığımız 2007 yılından yaşamın başladığı 2009 yılına kadar tüm ekibimizle özverili bir çalışma gerçekleştirdik. Günümüzden yaklaşık 10 yıl önce yaşamın başladığı bir proje hala çok anlamlı ve özel bulunarak ödüle layık görülüyor. 2019 yılı sonlarına doğru ödül kazandık. Bu bizi gururlandırıyor. Projede emeği geçen başta Mimar Emre Arolat ve peyzajının tasarımında imzası bulunan Mimar Deniz Aslan olmak üzere, projede katkısı olan herkesi tebrik ediyorum, kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Yenilikçi Peyzaj

DS Mimarlık Kurucularından Dr. Deniz Aslan, İtalya’da düzenlenen törenle ödülü aldı. Deniz Aslan, “Mimari tasarımı Emre Arolat Architects’e (EAA) ait olan Narlıdere Evleri için, EAA ile birlikte çalışılan tüm projelerde olduğu gibi verimli bir tasarım ve üretim süreci gerçekleşti. Projenin hayata geçirilme aşamasında ise tasarım sürecine destek veren yapıcı tutumu ve bilinciyle Folkart Yapı, peyzaj projesi ve uygulamasına imza atılması için gereken her türlü desteği verdi. Peyzaj uygulamasından sorumlu Karaoğlu Peyzaj ise tüm süreç içinde aktif bir pozisyonda yer aldı. Peyzaj mimarisi ve özgün yaklaşımıyla İzmir’in seçkin projelerinden biri olan Folkart Narlıdere Konutları’nın peyzaj tasarımı, EcoTechGreen Ödülleri yenilikçi kent peyzajı kategorisi altında ikincilik ödülüne layık görüldü.” diye konuştu.

Aslan, “Folkart Narlıdere Konutları’nın “doğanın basit ve anlaşılabilir bir diyalekt ile mutlak kahraman olduğu tasarım aynı zamanda, yarattığı etkili ve etkileyici mikro kozmos” ile aldığı ödül, bize yenilikçi peyzajların desteklendiğini yeniden hatırlatıyor” şeklinde konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz