6 Mayıs 2024 Pazartesi
Ana SayfaGündem HaberleriFolkart Basmane Projesinde Anlaşma Sağlandı

Folkart Basmane Projesinde Anlaşma Sağlandı

Folkart’ın Basmane Çukuru projesinde belediye hizmet binasının projede ayrı konumlandırılması için İzmir Büyükşehir Belediyesi ile mutabakat sağlandı…

İzmir’de 18 yıl önce temeli atılan ama bir türlü yapılamayan ve halk arasında Basmane Çukuru olarak bilinen Ege Dünya Ticaret Merkezi, TMSF tarafından ihale edilmiş ve ihaleyi Folkart kazanmıştı.

Folkart’ın üzerinde çalıştığı Basmane projesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ‘belediye hizmet binasının’ ayrı konumlanmasıyla ilgili mutabakat sağlandı. Bu yüzden projede revizyona gidilirken, çalışmalar sürüyor.

18 yıldır çukur halinde olan alanın inşaatta güvenliğin sağlanması amacıyla zemin iyileştirme ve yan duvarların güçlendirilmesiyle ilgili İKSA faaliyeti de devam ediyor.

Basmane Çukuru projesininin İzmir’in simge bir projesi olduğunu ifade eden Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile ‘belediyenin hizmet binasının projede ayrı konumlandırılmasıyla ilgili’ mutabakat sağladıklarını söyledi. Sancak, bu seçim nedeniyle proje sürecinde birkaç aylık kısa bir gecikme olacağını belirtti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Avrupa’nın en modern binasında yer alacağını ifade eden Sancak, belediye hizmet binasının değerinin 160 milyon dolar olduğunu, Folkart’ın proje için TMSF’ye ödeyeceği 80 milyon dolar ile kamu yararının 240 milyon dolar olduğunu açıkladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz