5 Mayıs 2024 Pazar
Ana SayfaGüncel ProjelerFeres İnşaat'tan Bin 100 Konutluk Dev Proje

Feres İnşaat’tan Bin 100 Konutluk Dev Proje

Feres İnşaat Kağıthane’de geçtiğimiz gün karot örnekleri alarak ilk adımı attığı yeni projesini Ekim’de görücüye çıkaracak. Proje Türkiye’nin alan bazlı ilk kentsel dönüşüm projesi olacak…

Aycan Gayrimenkul ile birlikte Türkiye’nin ilk ve tek dikey orman projesi Greenox Urban Residence’ı hayata geçiren Feres İnşaat bin 100 konutluk dev bir projeye hazırlanıyor.

Eski Büyükdere Caddesi’ne 300 metre mesafede Türkiye’nin ilk alan bazlı kentsel dönüşüm projesini hayata geçirecek olan Feres İnşaat, yeni projesini tek seferde 110 binayı yıkarak 10 bin metrekare alanda inşa edecek.

3 etaptan oluşacak olan Feres İnşaat Kağıthane projesinin 2017 yılının Ekim ayında lansmanının yapılması planlanıyor.

İlk Adım Atıldı
Proje hakkında konuşan Feres İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Recep Sevim, “Firma olarak ilkleri hayata geçirmeye devam ediyoruz. Türkiye’nin ilk dikey orman projesinden sonra şimdi de Türkiye’nin ilk alan bazlı kentsel dönüşüm projesini inşa ediyoruz. Söz konusu projemizle ilgili geçtiğimiz gün ilk adımlar atılarak karot örnekleri alındı” dedi.

Alan Bazlı Dönüşüm
Feres olarak 1000 metrekarelik bir ada çalışması yerine 5 bin veya 10 bin metrekareden oluşan alan bazı dönüşümler tercih ettiklerini söyleyen Sevim, “Yaşam standartlarının üst seviyede olduğu daha konforlu bir yaşam için daha fazla yeşil alan ve sosyal alanlar oluşturup daha güzel konseptler meydana getiriyoruz. İleriye yönelik daha sağlam ve daha yaşanabilir bir düzen olması için atılacak en büyük adımlardan bir tanesi hiç kuşkusuz alan bazlı dönüşümdür. Bu adımı Kağıthane Belediyesi’nin de desteği ile ilk olarak biz atıyor ve kentsel revizyonu başlatıyoruz” diye konuştu.

Kentsel Dönüşüm Dernekleri Geliyor
Kentsel Revizyon adı altında kentsel dönüşüm dernekleri kurmaya hazırlandıklarını belirten Sevim, “Kentsel dönüşüm sürecini düzene sokmak ve hızlandırmak için Kağıthane Belediyesi hayli çaba sarf etmekte ve yanımızda olmaktadır. Bizler de belediyelerimize kentsel dönüşüm mevzuatında yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu yüzden kentsel dönüşün dernekleri kurmaya hazırlanıyoruz. Bunun da öncülüğünü yapmaktan gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz