1 Mayıs 2024 Çarşamba
Ana SayfaGündem HaberleriFatih'te tarihi surlara çatı monte edildi

Fatih’te tarihi surlara çatı monte edildi

Fatih Belediyesi, İstanbul’un en eski yapılarından olan, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınan tarihi surlara çatı monte ettirdi.

 

Fatih Belediyesi, İstanbul’un en eski yapılarından olan, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınan tarihi surlara çatı monte ettirdi. Alanda açık hava düğün organizasyonları yapılıyordu.

Fatih Belediyesi’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Yapılan uygulamanın, sur duvarları ile hiçbir şekilde teması yoktur ve kurul kararına uygun olarak yapılmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Fatih Belediyesi’nin CHP’li Meclis üyesi Fazıl Uğur Soylu ise konuyla ilgili, “Surların bitişiğinde bulunan sosyal tesis için inşa edilen hareketli çatıyı inceledim. Duvarlara monte edilmemiş. Ancak çirkin bir görüntü ortaya çıkmış. Surların dışından da görünüyor. Bu konuyla ilgili şikâyette bulunacağız” dedi.

Arkeologlar Derneği İstanbul Şubesi de konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı; “Bu surlarda uygulanacak her proje surların kimliği göz önüne alınarak uygulanmalıdır. Surlara verilecek işlevler kültür varlığının korunmasına hizmet etmeli ve alanın bütüncül olarak algılanmasını engellememeli. Topkapı Sosyal Tesisi ise tüm bunların aksine kara surlarının bir bölümünde miras alanının kimliğiyle ilgisiz bir kullanım şekline neden olmakta, bu tarihi doku düğün ve benzeri etkinlikler için bir ‘konsept’ malzemesi olarak pazarlanmaktadır.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz