29 Mart 2024 Cuma
Ana SayfaGündem HaberleriEylül’de Yeni Konut Projeleri Geliyor!

Eylül’de Yeni Konut Projeleri Geliyor!

Türkiye genelinde konut satışları 2020 Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 124,3 artarak 229 bin 357 oldu.Kristal Türkiye Ülke Başkanı Mustafa Emrah Özdemir “Eylül ve Ekim aylarında yeni projeler de açıklanacak. Önümüzdeki aylarda markalı konut satışlarının toplam satış içerisindeki payının daha da yükseleceğini öngörüyoruz.” dedi.

Geçen Yıla Göre Yüzde 900 Artış Oldu
Türkiye genelinde 2020 Temmuz ayında ipotekli konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 900,6 artış göstererek 130 bin 721 oldu. Toplam konut satışları içinde ipotekli satışların payı yüzde 57,0 olarak gerçekleşti. İpotekli satışlarda İstanbul 24 bin konut satışı ve yüzde 18,4 pay ile ilk sırayı aldı. İpotekli konut satışının en az olduğu il 7 konut ile Hakkari oldu.

Kristal Türkiye Ülke Başkanı Mustafa Emrah Özdemir, “Geçen sene temmuz ayında 100 bin adet konut satışı açıklanmıştı. Bu sene bu rakam temmuz ayında 229 bin baremini buldu. Ay bazında baktığımızda konut satışlarında tüm zamanların rekoru kırıldı. Kamu bankalarının vermiş olduğu destekle ile alımlar arttı. Alımı erteleyen tüketiciler faizlerin düşüşü ile alım kararını hayata geçirdiler. Üç senedir oluşmuş olan konut stoğu bugün eridi. Temmuz ayında kamu ve özel bankalarda 750 bin liraya kadar 0.64, 2 milyon liranın üzerinde ise en yüksek 0.79 faiz oranı vardı. Geçtiğimiz hafta itibariyle 20 puan faiz artışı oldu. Faizlerde bir miktar yükseliş söz konusu ama ağustos ayında da konut talebinin yüksek olacağını öngörüyoruz. Gayrimenkul’e ilgi devam ediyor. İkinci el konutta da satışlar yüksek. Temmuz ayında satılan konutlar arasında ilk defa satılan konut oranı ise yüzde 29. Son 3 senedir alınan ruhsat sayısı yüksek değildi, stoklardan satış oldu. Eylül ve Ekim aylarında yeni projeler de açıklanacak. Önümüzdeki aylarda markalı konut satışlarının toplam satış içerisindeki payının daha da yükseleceğini öngörüyoruz.” dedi.

“Geniş Balkonlu, Az Katlı Projelere Talep Arttı”
Pandemi ile birlikte tüketici eğiliminde görülen en belirgin eğilimin villa’lara olan talep artışı olduğuna dikkat çeken Mustafa Emrah Özdemir, “Pandemiden önce bir yılda satılan villa sayısına, bir-iki ay içerisinde ulaşıldı. Şehirden uzak, arazi içerisinde konut, villa talebi artarak sürüyor, projelerde de bu eğilim dikkate alınıyor. Kristal Türkiye olarak İstanbul, Bursa, İzmir. Balıkesir ve Çanakkale başta olmak üzere villa ve imarlı arsa satışlarımız oldukça yüksek. İzole bir yaşama geçiş isteği arttı. Pandeminin gidişatı ile birlikte bu ibre tersine de dönebilir, yine şehirlere olan talepte yükseliş görebiliriz. Tüketicinin tüm seçimlerine göre, portföyümüzdeki tüm seçeneklerle Kristal Türkiye ofisleri ve Kristal Türkiye Gayrimenkul Yatırım Uzman’ları olarak yüksek kâr’lılık elde etmek üzere doğru kararı vermeleri için alıcı ve satıcıya yatırım danışmanlığı sunuyoruz” diye konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz