6 Mayıs 2024 Pazartesi
Ana SayfaGündem HaberleriExpo Turkey by Qatar 2018 Fuarı Açıldı

Expo Turkey by Qatar 2018 Fuarı Açıldı

Expo Turkey by Qatar fuarının ikincisi dün kapılarını açtı. Fuarın ilk gününde bin 600’den fazla iş görüşmesi gerçekleştirilirken, 60 milyon dolarlık anlaşmaya imza atıldı…

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) ana partnerliğini üstlendiği, Medya City tarafından organize edilen ve 112 Türk firmasının katıldığı 2. Expo Turkey by Qatar, Katar’ın başkenti Doha’da başladı.

Doha Exhibition and Convention Center’da (DECC) düzenlenen fuar dün başladı. Türkiye ve Katar arasında yeni ticaret köprüleri kurması hedeflenen fuarın açılışı Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı Al Sani’nin yanı sıra Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Medya City Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kurt’un katılımıyla gerçekleşti.

Fuarın ilk gününde bin 600’den fazla iş görüşmesi gerçekleştirilirken, 60 milyon dolarlık ihracat anlaşmasına imza atıldı.

Fuara Emlak Konut GYO, Tekfen, Artaş İnşaat, Teknik Yapı, Sinpaş, Türksat, Katmerciler, Çilek Mobilya ve Çaykur gibi sektörlerinin öncüsü şirketler başta olmak üzere toplamda 112 Türk şirketi katıldı.

Fuarın açılışında konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci,Katar’a Türk şirketlerinin adeta çıkarma yaptığını kaydederek, Katar’da Türk mallarına ve şirketlerine karşı büyük ilgi olduğunu ifade etti.

Tüfenkci, “Bizler de Türkiye olarak bu fırsatları iyi değerlendirmeliyiz. Kalıcı ve sürdürülebilir iş birliğini artıracak projelere birlikte imza atmalıyız. Burada iş yapma şeklini iyi öğrenerek kalıcı olmamız gerekir” diye konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz