14 Mayıs 2024 Salı
Ana SayfaGündem HaberleriEvini Öğrenciye Kiralayacaklar Dikkat!

Evini Öğrenciye Kiralayacaklar Dikkat!

Evini öğrenciye kiralayacak ev sahiplerinin dikkat etmesi gereken önemli bir husus bulunuyor. Yeni yönetmelikle ev sahiplerinin izin ve ruhsat almaları gerekiyor…

Lisans Yerleştirme Sınavı’nın (LYS) sonuçları açıkladı. Üniversite sınavının stresini atlatan öğrenciler bugünlerde ev bulma stresine girdi.

Yurt bulamayan öğrenciler kiralık ev arayışına girdi. Daha önce üniversite öğrencileri için il ve ilçe bazında kira bedellerini ve ev kiralarken dikkat etmeleri gereken hususlardan bahsetmiştik. Öğrencilerin yanı sıra ev sahiplerinin de dikkat etmesi gereken önemli bir husus bulunuyor.

EV KİRALAYACAK ÖĞRENCİLER DİKKAT! İLÇE İLÇE KİRA ANALİZİ İÇİN TIKLAYINIZ

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan “Özel Öğrenci Barınma Hizmetleri Yönetmeliği” kapsamında öğrencilere hizmet veren konaklama alanlarının ruhsat ve izinlerinde yeni bir dönem başlıyor.

Bu kapsamında öğrencilere konaklama hizmeti verecek işletmelerin yanı sıra ev sahiplerinin de il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri’nden ruhsat almaları gerekiyor. Ruhsatı ve izni olmayan ev sahipleri kiralama yapamayacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz