19 Mart 2024 Salı
Ana SayfaGüncel KampanyalarEvim Yuvan Olsun projesi Türkiye Sigorta tarafından güvence altına alındı!

Evim Yuvan Olsun projesi Türkiye Sigorta tarafından güvence altına alındı!

Depremzedelerin barınma ihtiyaçlarına destek verebilmek amacı ile geliştirilmiş olan “Evim Yuvan Olsun” projesinde yeni bir gelişme yaşandı. İşte ayrıntılar…

Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerin şoku devam ederken 20 Şubat akşamında da Hatay ilinde iki ayrı deprem meydana gelmiş olması, kanayan yaralara resmen tuz bastı. On binlerce kişinin hayatına mal olan depremler sebebi ile zor günler geçiren vatandaşlar aynı zamanda bu soğuk kış günlerinde barınma problemleri ile de karşı karşıya kalırken afetzedeler için yeni bir kampanya düzenlendiği duyuruldu.

Geçtiğimiz günlerde duyurulmuş olan “Evim Yuvan Olsun” isimli proje ile birlikte afetzedelerin barınma ihtiyaçlarına destek verilmeye devam edilirken Türkiye Sigorta’dan konuya ilişkin yeni bir açıklama geldi. Sigorta şirketi depremzedelerin barınma problemlerinin çözülebilmesi adına destek vermek istediğini belirterek depremzedelere evlerini açmış olan ev sahiplerini güvence altına aldığını duyurdu.

Evim Yuvan Olsun isimli proje kapsamında depremzedelere evlerini açan ev sahipleri için devreye giren Türkiye Sigorta, ev sahiplerine bina ve eşya sigortası ile güvence sunacağını bildirdi. Şirket tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenmiş olan vatandaşların barınma sorunlarının çözümüne katkı sağlamak amacı ile hayata geçirilmiş olan ‘Evim Yuvan Olsun’ kampanyası ile hayırsever ev sahiplerinin bedelsiz ya da indirimli kira bedelleri ile ihtiyaç sahiplerinin kullanımına sunabilecekleri bir sistem geliştirildi. Yeni sistem dahilinde depremzedelerin kullanımlarına bedelsiz ya da kiralama yolu ile açılan evler için ‘Tek Yürek Bina ve Eşya Sigortası’ dahilinde eşya, bina ve binaya dahil olan risklere karşı sigorta primleri, Türkiye Sigorta Tarafından karşılanacaktır.”

25 BİN TL’YE KADAR GÜVENCE!

Türkiye Sigorta tarafından geliştirilmiş olan yeni sisteme ilişkin şu ayrıntılara dikkat çekildi: “Tek Yürek Bina ve Eşya sigortası kapsamında olan değerler, yıldırım, yangın, infilak, duman, fırtına, sel basması, grev, lokavt, dahili su, halk hareketleri, kargaşalık, terör, yer kayması, kötü niyetli hareketler, dolu ve hava- deniz- kara taşıtları çarpması risklerine karşı 25 bin TL’ye kadar bir yıl süre ile teminat sağlanacak.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz