2 Mayıs 2024 Perşembe
Ana SayfaGündem HaberleriEvde tasarruf yalıtım ile başlar

Evde tasarruf yalıtım ile başlar

Yalıtım sektörünün öneminin arttığını anlatan Dilekpor Yalıtım ve Ambalaj Malzemeleri Genel Müdürü Soner Arslan, “Isı yalıtımı binalarda hem enerji tasarrufu sağlıyor, hem de binaların sağlam ve uzun ömürlü olmasına destek oluyor. Yalıtım son dönemlerde yıldızı parlayan bir sektör biz de bu alanda önemli yatırımlarla kendimizi sürekli yeniliyoruz” dedi.

İnşaat sektörünün yanı sıra otomotiv, gıda, tarım, mobilya, ambalaj sektörlerine üretim yapan Dilekpor Yalıtım ve Ambalaj Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited şirketi, farklı alanlara yatırıma devam ediyor. Bu anlamda 1960’larda Avrupa’daki yollarda dolgu malzemesi olarak kullanılan EPS’in artık Türkiye’de de kullanılmaya başladığını hatırlatan Dilekpor Yalıtım ve Ambalaj Malzemeleri Genel Müdürü Soner Arslan, bu alanda da çalışma yaptıklarını açıkladı. Soner Arslan, “Bursa Yıldırım İlçesi’ne bağlı Vakıfköy’de 14 bin metrekarede alan üzerinde üretim yapan ve 80 kişiye istihdam sağlayan Dilekpor Yalıtım ve Ambalaj Malzemeleri EPS, EPP, alçı levha profilleri ve yapı kimyasalları üretimi gerçekleştiriyoruz” dedi.

7.5 MİLYON KONUT

Binalardaki yalıtımın önemine işaret eden ve bunun yasal zorunluluk olduğunu hatırlatan Soner Arslan, şu değerlendirmeyi yaptı: “Türkiye’deki binaların yaklaşık yüzde 70’inin yalıtımsız olduğunu gözlemliyoruz. Burada doğru malzeme kullanılması önemli. Doğru malzeme için de uzman desteği alınması şart. Yanlış yönlendirme ile tüketici üründen performans alamayabilir. Bu anlamda uzman ekibimizle destek veriyoruz. 1999 öncesinde inşa edilen binaların endüstriyel ürünlerle yapılmadığını gözlemliyoruz. Türkiye’de yaklaşık 7.5 milyon konutun yenilenmesi gerekiyor. Kentsel dönüşümde binaları daha dayanıklı, uzun ömürlü yapan unsurlardan birisi de su ve ısı yalıtımıdır. Isı yalıtımı binalarda hem enerji tasarrufu sağlıyor, hem de binaların sağlam ve uzun ömürlü olmasına destek oluyor. Biz de her geçen gün bu alanda daha iyi hizmet verebilmek adına çalışıyoruz.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz