1 Mayıs 2024 Çarşamba
Ana SayfaGündem HaberleriEv satış ilanı nasıl verilir?

Ev satış ilanı nasıl verilir?

İyi ve etkili hazırlanmış reklam metinleri satış performansınızı olumlu etkiler…

Diyelimki bir eviniz var ve onu satmak istiyorsunuz. ilk yapmanız gereken şey satış ilanı hazırlamak Peki ilan nasıl hazırlanır bununla ilgili bilgi sahibi misiniz?

Ev satış ilanı hazırlama ile ilgili bilgileri derledik. Ev satış ilanı nasıl verilir?

İyi ve etkili hazırlanmış reklam metinleri satış performansınızı olumlu etkiler. Google’da arama/araştırma yapan potansiyel müşterilerin web sitenizi ziyaret etmelerinin başlıca nedeni ilan içeriğinizdir. İlan içeriğiniz hedeflediğiniz satış performansını yakalamanızda önemli bir rol oynar.

İlan metninizi yazarken, hedef kitlenizin ihtiyacına yönelik kelimeler öbeğini kullanarak, potansiyel müşterileri sitenize çekmeyi hedeflemelisiniz. Binlerce ilan arasından alıcıların dikkatini çekip, geri dönüşüm sağlamak kolay gibi görünse de epey zahmetli bir iş.

Potansiyel emlak müşterileri, görsellerle birlikte içerik yazılarını hayalinde canlandırdığını düşünürsek emlak reklamcılığı bu anlamda çok önemli bir yer ediniyor.

Satmak veya kiraya vermek istediğiniz bir emlak ilanı ancak etkili yazılırsa insanların ilgisini çekebilir. Etkili emlak reklamları yazarken düzgün gayrimenkul dilini kullanabilmek ve ilgi oluşturmak, açıklamaları anlaşılır yazmak için nasıl bir yol izlemeniz gerekli bilmeniz gerekiyor. İşte bazı ipuçları.

Satılık/Kiralık emlak portföyünüz hakkında güçlü bir açılış paragrafı yazın. Örneğin, “harika deniz manzaralı”, ”doğanın içindeki huzur”.
Gayrimenkulün en iyi özelliklerini anlatın. Banyo ve yatak odası sayısı, peyzaj özellikleri, en iyi görüntüleri, manzarası, geniş salon ya da yüzme havuzu gibi diğer çekici ekstralar ekleyin.
Gayrimenkulün temel özelliklerini listeleyin:
Yatak odası sayısı

Banyo sayısı

Manzara

Gömme dolaplar

Havuz

Yeni mutfak

Garaj

Konum / Mahalle

Müşterinin dikkatini çekmek ve talebi artıracak açıklayıcı kelimeler kullanın.
Çekici

Büyüleyici

Harika

Klasik

Hoş

Nefis

Kusursuz

Lüks

Muhteşem

Benzersiz

Eşsiz

Potansiyel müşterileri doğru reklama yönlendirin. Örneğin, Okul çağındaki çocuklu aileler için ”Okula Yakın” veya sağlık çalışanları için ”Hastane Arkası” gibi ilan yazılarınızı yönlendirebilirsiniz.
Evin fiyatı ile ilgili bilgiyi verin. Fiyatsız bir reklam müşteride çok pahalı bir algı yaratabilir. Daha açık ifade edecek olursak tuzak bir reklam kampanyası algısı oluşturur.
Çok sayıda kısaltmalar kullanmaktan kaçının. Reklam metniniz müşterinizin kafasını karıştırmamalı. Anlaşılması zor bir reklam metni potansiyel müşterilerinizi kızdırabilir ve bir sonra ki listelemede rakip arama sonuçlarına yönlendirebilir.
Aklınızda müşterilerinizin kim olduğuna dair bir olasılık var olsa da, belirli bir kitleye reklamınızı asla odaklamayın. Her bütçeden nitelikli potansiyele sahip müşterilerinizi düşünün.
Reklam boyunca olumlu kelimeler kullanın. ”Eski”, “Küçük”, “Masraflı” başlayan başlık yazarsanız alıcılar için olumsuz bir durum oluşturursunuz. ”Sevimli”, ”Rahat”, ”Manzaralı” başlıkları ile başlayan emlak reklamları potansiyel alıcılarda merak uyandıracaktır.
Emlak reklamını, arama motorunda bir yazı ile bitirin. “Acil İhtiyaçtan Satılık Daire” ya da “Kelepir Dükkan” yazıları detaylı arama sonuçlarında alıcılar için dikkat çekecektir.
İletişim bilgileri eklemeyi unutmayın. Potansiyel müşterilerinizin sizinle kolay temasa geçebilmelerini sağlayın. Sizinle ilgili tüm iletişim bilgilerini (iş numarası, cep numarası, e-posta adresi) dahil edin.
Hemen iletişime geçmelerini teşvik eden bir kapanış açıklaması yazın. “Evimizin tüm özelliğini görmeniz için bize bir randevu verin”.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz