2 Mayıs 2024 Perşembe
Ana SayfaGündem HaberleriEv sahibi olmak isteyenlere müjde! TOKİ fırsatları!

Ev sahibi olmak isteyenlere müjde! TOKİ fırsatları!

TOKİ alt ve orta gelir grubundaki ailelerde yeni konutlarını buluşturmaya devam ediyor. 3 ilde satışa sunulan konut fiyatları belli oldu. TOKİ 1 milyon TL’nin altında satışa sunduğu hem dükkan hem de konut fiyatlarıyla vatandaşın yüzünü güldürüyor.

TOKİ her ilde farklı konut projeleri ile vatandaşların karşısına çıkmaya devam ediyor. Hem ev hem de dükkan satışı yapan TOKİ alt ve orta gelir grubunda yer alan vatandaşlar için düşük fiyatlı konut projeleri ile gündemdeki sıcaklığını koruyor.3 ilde binlerce konut satışı yapılırken düşük gelirli ailelerin de ev sahibi olması amaçlanıyor. Yapılan son açıklama doğrultusunda 3 ilde gerçekleştirilen konut projelerinin fiyatları belli oldu. Konut fiyatları ne kadar? TOKİ vade oranları ve geri ödeme planı nasıl yapılacak? sorularının yanıtları belli oldu. İşte TOKİ konut fiyat listesi…

3 ŞEHİRDE KONUT SATIŞI YAPILACAK
Şimdiye kadarki en büyük sosyal konut projesi ile vatandaşların yüzünü güldüren TOKİ, yeni projeleri ile ev sahibi olmak isteyenlere de umut ışığı oluyor. Yeni projelerini tek tek açıklayan TOKİ her ilde farklı konut projeleri ile karşımıza çıkmaktadır. Ev projelerinin yanı sıra dükkan inşaları ile de dar ve orta gelirli ailelerin bütçelerine uygun projeleri satışa çıkarıyor. Yapılan son açıklama doğrultusunda 3 ilden binlerce konutun satışa çıkarıldığı belirtildi.

Bartın, Çorum ve Rize’de yaşayan vatandaşlar 18 ay vade ve %10 peşinat ile 1 milyon TL’den az fiyatlarla konut sahibi olabilecek. TOKİ devlet tarafından yapılan binaları ile her ilde yeni projelerini vatandaşlarla buluşturmaya devam ediyor. Son ilan doğrultusunda Çorum, Rize ve Bartın’da yaşayanların farklı taksit seçenekleri ile satışa çıkarılan konutlara başvuruda bulunabilecek aktarıldı. Bu iller için farklı fiyat seçenekleri sunulurken resmi internet sitesi üzerinden detayları öğrenebilirsiniz.

TOKİ KONUT BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?
TOKİ farklı projeler ile gündemde yer alırken ev sahibi olmak isteyenlere de umut ışığı oluyor. 2023 yılı itibarıyla ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için belirlenen başvuru şartları şu şekildedir:

25 yaşından büyük olması,
T.C. vatandaşı olması,
Satışa sunulan dairelerin bulunduğu il içerisinde ikamet ediyor olması,
Başvuru sahibinin kendisinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya müstakil konutunun bulunmaması
Evin gelirinin en fazla 21.000 TL olması gerektiğini resmi internet sitesi üzerinden herkese duyurdu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz