19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaGündem HaberleriEv almak isteyenlere müjde! İşte şartlar!

Ev almak isteyenlere müjde! İşte şartlar!

Herkesi ev sahibi yapacak kampanya duyuruldu! Vatandaşların kolayca ev alabilmesini sağlayacak olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından oluşturulan kampanya ile bir çok vatandaşın ev sahibi olması sağlanacak. İşte detaylar…

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hayata geçirilen yeni konut projesi ile orta gelirlinin rahatlıkla konut alabilmesi hedeflenmektedir.

KONUT PROJESİYLE ORTA GELİR GRUBUNA DESTEK: ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANLIĞI İLE HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI ORTAKLIĞINDAKİ YENİ PROJE
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ortaklaşa hayata geçirdiği sıfır konut projesi, vatandaşların konut alabilmesi için düşük faiz ve uzun vadeli destek sağlaması amacıyla kurulmuştu. Ancak rayiç bedelleri nedeniyle kredi kullanmakta zorlanan vatandaşlar, çareyi bir kez daha ikinci el konuta yönelmekte bulundu. Bunun üzerine hükümet, ikinci el konuta da el atmaya hazırlandığını duyurdu.

İLK EVİNİ ALACAKLARA ÖNCELİK VERİLECEK!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı yaptığı açıklamada ‘İkinci el konut desteği için ayrı bir proje yapılacak. Önceliği ilk evini alacaklara ve yeni konut teminine veriyoruz’ dedi. Erdoğan’ın açıklamalarının devamında, Roman vatandaşlara özel olarak bir proje çalışması yapıldığını, 21 ilde Roman vatandaşlara özel bir proje hazırlandığını ve her vatandaşın uygun ödeme koşullarıyla ev sahibi yapılmak istendiğini bildirdi.

KREDİ DESTEĞİ VERİLİYOR!
Yürürlüğe giren paketin destek kapsamında, İstanbul’da 5 milyon liraya, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin ve Muğla’da 3 milyon liraya, diğer illerde 2 milyon liraya kadar kredi desteği sağlanıyor. 16 Ocak’ta başlayan yeni projeye şimdiden 8 bin 27 başvuru gerçekleştirildi. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından duyurulan Yeni Evim Konut Finansman Programı kapsamında, 25 Ocak 2023 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’ndan geçen ‘Yeni Konut Finansmanı Programına İlişkin Kamu Finansmanı ve Borç Yönetiminin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ çerçevesinde, ilk 3 yıl kredi taksitlerine katkı koyulacak. Taksitler bitmediği sürece geri alınacak olan katkının yanı sıra, yüzde 0,69′ dan başlayan konut kredileri 15 yıl vadeli olacak ve sadece yüzde 10 peşinat ile konutlar vatandaşlarımıza sunulacak. Hükümet, vatandaşların konut alma rahatlığını sağlamak için pek çok adım atıyor. Yeni Evim Konut Finansman Programı kapsamında verilen destekler, vatandaşlarımızın konut alabilmesi için önemli bir adım olarak görülüyor. Hükümetin bu konuya verdiği önem, konut projesinin başarıya ulaşmasını sağlayabilecek mi?

ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANLIĞI NEDİR?
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, bir ülkenin sürdürülebilir kentsel ve çevresel gelişimi, iklim değişikliğinin etkilerini azaltmak ve çevre kirliliğinin önlenmesi gibi konuları ele alan bir devlet kurumudur. Bu bakanlık, bir ülkenin çevre ve şehircilik politikalarının yürütülmesi ve uygulanmasından sorumludur. Aynı zamanda, çevre ve şehir planlaması, enerji verimliliği, atık yönetimi, su yönetimi ve hava kalitesi gibi konuların yasal düzenlemeleri ve uygulamalarının yapılmasına da görevli olabilir.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, kentsel gelişme ve çevresel koruma arasında dengeyi sağlamaya çalışır. Bu bakanlık, şehirlerin sürdürülebilir ve yaşanabilir hale getirilmesi için gereken çalışmaları yapar ve kentsel alanların verimli kullanımını sağlamaya çalışır. Aynı zamanda, şehirlerin enerji verimliliğini artırmak, atık yönetimini düzenlemek, su kaynaklarının korunmasını ve hava kalitesini iyileştirmek gibi konulara da odaklanır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz