27 Temmuz 2024 Cumartesi
Ana SayfaGündem HaberleriEv almak isteyene ucuz konut imkanı! Peşinatı olan dikkat: Sıfır daire anahtarınız...

Ev almak isteyene ucuz konut imkanı! Peşinatı olan dikkat: Sıfır daire anahtarınız hazır

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kendi evini almak isteyen vatandaşlara müjdeyi verdi. Kiralık ve satılık ev fiyatlarındaki artışa dikkat çeken Bakan Şimşek, fiyatları düşürme yöntemini de anlattı. İşte, Bakan Şimşek’in o açıklaması…

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gayrimenkul satış ve kiralama fiyatlarına dair kritik açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek, artan kire ve emlak fiyatlarına kalıcı çözüm getirilmesi için bazı önlemler alınacağını duyurdu.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ilk hedeflerinin ülkenin kalkınma sürecini hızlandırmak, küresel değer zincirinde yükselmek, dünya ticaretinden daha çok pay yakalamak ve halkın refahını artırmak olduğunu vurgulayarak gerekli önlemlerin alındığını da belirtti.

“ÖNLEM ALMAMIZ GEREKİYOR”
Bakan Şimşek açıklamasında, “Zaman zaman tüketici aleyhine fiyat dalgalanmaları yaşanarak piyasanın işleyişini ve aynı zamanda rekabet ortamını bozabiliyor, hükümet olarak bu tür aksaklıkların önlenmesi için önlem almamız gerekiyor.” diyerek, tedbirlerin piyasanın normal işleyişine döndürülmesi ve halkın korunmasına yönelik olduğunu da belirtti.

DAR GELİRLİYE KONUT İMKANI
Bakan Şimşek, orta vadede enflasyon ile mücadele etmek ve fahiş kira artışlarını engellemek için konut arzını genişletmek, depremden dolayı ortaya çıkan konut kayıplarının telafisini sağlayacak yeni sosyal konut projeleri geliştirmek ve konut desteği almak gerektiğinin altını çizerek, dar gelirli vatandaşların konut sahibi olmalarının sağlanacağı bilgisini verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz