12 Mayıs 2024 Pazar
Ana SayfaGündem HaberleriEskişehir'in Tarihi Bacaları Aydınlandı

Eskişehir’in Tarihi Bacaları Aydınlandı

Eskişehir’in Espark AVM’nin önünde yer alan tarihi bacaları 8 Mart Kadınlar Günü’nde ilk kez mor renkle aydınlatıldı…

Eskişehir’in simgesi tarihi bacalar ECE Türkiye tarafından yönetilen Espark AVM, Tepebaşı Belediyesi ve PhilipsAydınlatma tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen projeyle ilk kez 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde farkındalık yaratmak amacıyla mor renkle aydınlatıldı.

8 Mart Çarşamba Günü Espark AVM önünde gerçekleştirilen törene, Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Philips Aydınlatma Türkiye Yöneticileri ve Espark AVM Müdürü Gökay Uzar katıldı. Tepebaşı Belediyesi tarafından “Avrupa Birliği Horizon 2020 – Araştırma ve İnovasyon Çerçeve Programı” kapsamında geliştirilen projede Philips, çözüm ortağı olarak yer alırdı. Espark AVM’nin önünde yer alan, eski tuğla fabrikasına ait tarihi bacaların ışıklandırılması, bu kapsamlı projenin başlangıç noktası olarak seçildi.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, “İlçemizin ve şehrimizin marka değerini ve bilinirliğini artıracak, dünya çapında Türkiye’yi temsil edecek bir projeye imza atmış bulunuyoruz. Kent kimliğini oluşturan ve şehri simgeleyen mimari yapıları aydınlatarak onları güzelleştirirken aynı zamanda sürdürülebilir çevreye katkı sağlayacak, enerji verimliliği sağlayan çözümler üretmek hedefiyle yola çıktık. “Akıllı Şehir Aydınlatması” için teknoloji alanındaki çözüm ortağımız, bir dünya devi olan Philips Aydınlatma ile şehrimizin gelişimine yönelik projelere her zaman destek veren EsparkAVM’ye katkılarından dolayı teşekkür ederim” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz