29 Nisan 2024 Pazartesi
Ana SayfaGündem HaberleriEsenler'de 45 Bin Konut Rezerv Alanına Taşınacak

Esenler’de 45 Bin Konut Rezerv Alanına Taşınacak

Esenler’de dönüşüm bekleyen 74 bin konut için yenileme stratejisi oluşturuldu. Konutların 45 bininin rezerv alanına taşınarak 5 yıl içinde dönüştürülmesi bekleniyor…

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler’deki kentsel dönüşüm hakkında basın toplantısı düzenledi.

Metris Kışlası’nın 236 bin metrekarelik bölümünün 15 Temmuz Şehitler Parkı’na dönüştürüldüğünü söyleyen Göksu, askeri rezerv alanına dünyanın en büyük şehir parkını kuracaklarını belirtti. Göksu, ilçede 11 tane tematik park hayata geçireceklerini ifade etti.

Depremlere karşı en önemli hazırlığın eskimiş yapı stokunu yenilemek olduğuna dikkat çeken Göksu, Esenler’de yaklaşık 100 bin problemli konutun olduğunu, bunun 26 bininin yenilendiğini belirterek, “Geriye 74 bin konutumuz kaldı. Bu 74 bin konutumuzun da yenileme stratejisi ve zaman dilimi çıkartıldı. Bunları da nasıl ve hangi takvim içerisinde yenileyeceğimizi öngörü olarak hazırladık. Bu çerçevede çalışmalarımıza başladık. Esenler’in toplam 18,5 kilometrekare yüz ölçümü var. 18,5 kilometrekare yüz ölçümü içerisinde 7,4 kilometrekaresi şu anda mevcut gördüğümüz yapılaşmış Esenler. Bu yapılaşmış Esenler ise İstanbul ortalamasına göre yapı stokunun en yüksek olduğu yer. İstanbul’da ortalama bir kilometrekarede 13 bin kişi yaşarken, Esenler’de ise toplam yaklaşık 70 bin kişi yaşıyor. Yapı stokumuzun zemininde çok ciddi problem olmamakla beraber, yapılardaki problemler çok hızlı bir şekilde yenileşme yapmamızı gerekli kılıyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın özel gayret ve ilgileriyle belediyemize rezerv alan olarak devredilen bu askeri araziyle ilgili plan ve projelerimizi bitirdik. Projelerimizi geçtiğimiz hafta bakanlığımıza takdim ettik. Bu hafta itibariyle resmi süreçlerini başlatıyoruz. Olası bir Marmara depreminde ciddi problemlerle karşı karşıya kalınabilecek 74 bin konutun 40 ila 45 bin konutunu rezerv alana transfer ederek dönüştüreceğiz. Transfer edilen konutların yerleri yapılaşmaya açılmayacak. Oralar şehir meydanı, park, okul gibi şehir donatısı için kullanılacak” dedi.

Başkan Tevfik Göksu, söz konusu dönüşüm projesini 5 yıl gibi kısa bir sürede tamamlamak istediklerini belirtti. Göksu söz konusu projeyi KİPTAŞ’ın hayata geçireceğini söyledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz