2 Mayıs 2024 Perşembe
Ana SayfaGündem HaberleriErzurum'da Sanayi ve Turizmde Büyük Yatırım Atağı

Erzurum’da Sanayi ve Turizmde Büyük Yatırım Atağı

Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun Cazibe Kentleri arasında gösterilen Erzurum’un Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, sanayi ve turizm sektörlerinde büyük yatırım atağına kalktıklarını söyledi…

GYODER tarafından düzenlenen Gelişen Kentler Zirvesi’nin sekizincisi Erzurum’da yapılıyor. Çeşitli etkinliklerle basın toplantısı yapılan Erzurum’da Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, şehirde gerçekleştirdikleri yatırımları ve Erzurum’daki 2018 yılına kadar yapacakları konutlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Bugüne kadar Erzurum’da altyapı, yol, sağlık, eğitim konularında oldukça başarılı bir iş yaptıklarını belirten Başkan Sekmen, Türkiye’de ilan edilen Cazibe Kentleri arasında yer alan Erzurum’un bu konuda başarılı eski günlerine dönmek istediğini belirtti.

Anadolu’da 6 bin yıllık geçmişi bulunan Erzurum’un, çok önemli bir şehir olduğunu belirten Başkan Sekmen, “Biz belediye olarak tüm imkanlarımızı seferber ettik. Devlet bu konuda yardım edebildiği kadar yardımcı oldu ama biz bu kadim şehri yeniden gündeme getirmek için tüm varlığımızla çalışıyoruz. Köydeki okullardan ulaşım yollarına, kütüphanelerden bilim evlerine, gözlemevinden tarihi medreselere, sokakların restorasyonundan konakların ortaya çıkarılmasına kadar tüm çalışmalarımızı yapıyoruz. Erzurum’da bir dönemde yaşayan Sovyetler’in ünlü şairi Puşkin’in kaldığı evi bile bularak kamulaştırdık ve orayı müze haline getiriyoruz. Bugüne kadar büyükşehir belediyesi olarak yaptığımız yatırımların büyüklüğü 2,5 milyar TL’ye ulaştı” diye konuştu.

Erzurum’da 2018 Sonuna Kadar 2 Bin Konut İnşa Edilecek
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Erzurum’da gerçekleştirmeye başladıkları konut seferberliği ile ilgili bilgiler verirken, büyükşehir belediyesinin iştiraki olan Erkonut ile birlikte Halk GYO’nun hayata geçirdiği 620 konutluk projede sona gelindiğini belirtti. Projenin kısa sürede inşaatının yüzde 80’nin tamamlandığı belirten Başkan Sekmen, satışlarında yüzde 60’nın gerçekleştirdiklerini söyledi.

Şehristan Konutları projesinde 2+1 daireler 215 bin TL ile 250 bin TL, 3+1 daireler 300 bin TL işe 350 bin TL, 4+1 daireler 340 bin TL ile 400 bin TL, 6+1 daireler ise 620 bin TL ile 650 bin TL arasında değişiyor.

Erzurum’da 2+1 ve 3+1 daire tiplerinde alt ve orta sosyal konutlar hayata geçirdiklerini söyleyen Sekmen, 66 bin TL ile 102 bin TL arasında değişen fiyatlarla satışa sunulan konutların yüzde 20’si peşin kalanının banka kredisi ile ödenebildiğini açıkladı.

Türkiye’de Kişi Başına En Çok Konut Üretilen İl Erzurum
İş GYO’nun Erzurum’da konut sektörü üzerine yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Sekmen, Türkiye’de kişi başına en çok konutun üretilen yerin Erzurum olduğunu ifade etti.

Palandöken Davos Olacak
Erzurum’da yaptığı çalışmalar neticesinde iş dünyasını Erzurum’a davet ettiklerini belirten Başkan Mehmet Sekmen, iş dünyasının bu teklife olumlu cevap verdiğini, araştırmalar içerisine girdiğini, yakında bu projelerin gerçekleşmesini beklediklerini söyledi. Sekmen, “Özellikle Palandöken Dağı’ndaki turistik tesislerimizin, Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bazı iş adamları ile görüşerek, burayı davos benzeri, iş dünyasının toplantı ve kongre alanına çevirmeleri için iş adamlarının destek vermesini istediğini belirtildi. Biz bu konuda umutluyuz. Şu anda 4 tane turizm yatırımcısının otel yapmak üzere Palandöken’de araştırma yaptıklarını bunlardan ikisinin Kaya ve MNG grubu olduğunu söyledi.

Palandöken’in oksijen değerinin yüksek olması sebebiyle bugüne kadar yüz tane futbol takımının burada kamp yaptığını belirten Mehmet Sekmen, snowboard şampiyonasının düzenleneceğinin ve kayakta hız rekorunun 300 kilometre ile kırılması hedefinin gerçekleştirileceğini söyleyerek, Palandöken’in kayak ve spor aktivitelerinin gözde merkezi haline geleceğini ifade etti.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Palandöken’in daha önce Rus ve Polon turistler tarafından oldukça rağbet gördüğünü, şimdi tekrardan eski günlerdeki gibi olması için büyük bir gayret sarf ettiklerini söyledi.

Erzurum’a 6,5 Milyar TL’lik Yatırım Teklifi Var
Erzurum’un sanayi yatırımları için teşvik bölgesi ilan edilmesi sanayi yatırımcısının oldukça dikkatini çektiğini belirten Sekmen, teşvik bölgesinde bedava arsa karşılığında yapılacak yatırımların çok avantajlı olduğunu söyledi. Sekmen, Erzurum’un arsa ve arazi konusunda oldukça imkanların bulunmasının yatırımlar konusunda ellerini güçlendirdiğini belirtti.

Özellikle ilaç sanayi, çelik boru sanayi, cam sanayi ve oyuncak sektörlerinin başını çektiği birçok sanayicinin yatırım yapma arzusunda olduklarını ve kendileriyle görüştüklerini söyledi. Üniversite ile hayata geçirecekleri Gökyüzü projesi için de yurtdışından 150 milyon dolarlık teklif beklediklerini belirtti.

Eyüp İYİGÜN/Emlakmetrekare

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz