23 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaGündem HaberleriErhan Boysanoğlu: Konut almanın tam zamanı!

Erhan Boysanoğlu: Konut almanın tam zamanı!

MESA 2017 yılında da yatırımlarına durmadan devam edecek. MESA 2017 yılında en az 6 proje geliştirerek büyümeye devam edecek. MESA Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu gerçekleştirilen basın toplantısında ‘Konut almanın tam zamanı’ dedi…

Konut sektöründe 50. yılını dolduran MESA 2017 yılında da yatırımlarına durmadan devam edecek. 2016 yılında yaklaşık yüzde 8 büyüme yakalayan MESA 2017 yılında en az 6 proje geliştirerek büyümeye devam edecek. MESA 2016 yılı değerlendirmesi ve 2017 projelerinin tanıtımı için bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya MESA Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, MESA Genel Müdürü Mert Boysanoğlu ve MESA Genel Müdür Yardımcısı Tolga Bıyıklıoğlu katıldı.

‘Konut almanın tam zamanı’

Erhan Boysanoğlu, ‘Ülke ve sektör olarak çok önemli bir dönem geçiriyoruz. Dövizdeki artıştan dolayı olan maliyet artışları henüz konut fiyatlarına yansımadı. Bu da çok önemli bir konu. Yani şuan konut almanın tam zamanı’ dedi. Konut sektöründeki gelişmeleri değerlendiren Boysanoğlu, sektördeki tüm satışların bankalar üzerinden yapılması nedeni ile sağlıklı bir üretime sahip olunabileceğini vurgulayarak, devletin uygun arsa desteği ile dar gelirlilere yönelik konut üretiminin de mümkün olabileceğini söyledi. Boysanoğlu MESA olarak dar gelirlilere konut üretimine talip olduklarını fakat şuana kadar kendilerinin proje üretecek arsalar temin edemediklerini belirtti.

Erhan Boysanoğlu 2017 yılında en az 6 yeni proje ile 3,5 milyar liralık yatırım değerine ulaşacaklarını belirtti. Boysanoğlu, sektördeki tüm satışların bankalar üzerinden yapılması ile de sağlıklı veri üretimine sahip olunabileceğini vurguladı. Erhan Boysanoğlu, devletin uygun arsa desteği ile dar gelirlilere yönelik konut üretiminin de mümkün olabileceğini söyledi.

‘2017 iyi bir yıl olacak’

2016 yılında gelişen tüm olumsuzluklara rağmen hükümetin konut sektörü ile ilgili desteklerinin olmasının sektörü iyileştirdiğini belirten Boysanoğlu, ‘2017 yılında da hükümetin konut sektörüne büyük desteğinin devam etmesi Emlak Konut ve sektörün diğer üreticilerine çeşitli kampanyalar üretmesi ve faiz oranlarındaki imkanların uygun seviyelere gelmesi 2017 yılında da konut sektöründe başarılı bir yıl geçireceğimize inancımızı artırıyor’ dedi.

Erhan Boysanoğlu MESA projelerinde doğru fiyat ve doğru konut sayısı ile çıkmaya çalıştıklarını belirterek, sektördeki en önemli sorunlardan birinin brüt metrekare alanlarının satışlarda kullanılması olduğunu söyledi. Kendilerinin Polonya’da inşaatları bulunan projelerde ve tüm Avrupa ülkelerinde satışların kullanım alanları olan net metrekare ile yapıldığını ve Türkiye’de ise brüt satışların haksız rekabete yol açtığını belirtti. Türk halkının konut sahiplenirken büyük metrekare konut tercihinde bulunduğunu ve bunun da brüt olarak kendilerine yansıdığını belirterek konut fiyatlarının brüt metrekare ile yüksek oranlara ulaştığını söyledi. Konut alıcılarının brüt metrekare ile büyük eve sahip olma konusunda daha net bilgilere ulaşması gerektiğini de belirtti.

‘Artık orta ölçekli projelerimiz gelecek’

Erhan Boysanoğlu MESA’nın büyük projeler ürettiğini, bundan sonra bölgesel bazda orta ölçekli projeler üreteceğini söyledi. İstanbul’un bazı bölgelerinde sürekli olarak proje üretikdiğini ve kontu stoklarının o bölgelerde ciddi boyutlara ulaştığını ve yığılmalar olduğunu belirtti. MESA olarak 300-400 dairelik konutlar yaparak, bu projelerin daha fazla maliyetli olmasına rağmen kısa sürede konut alıcılarına ulaşacaklarını belirtti. Boysanoğlu ‘Bu çalışmalarımız büyük proje yaparak fazla konut sayısı ile o bölgede yoğunluk yaratmamak’ dedi.

‘2017’de hedef 1.7 milyar TL’lik ciro’

2016’da 2 bin 660 adetlik konut satışı ve 1.25 TL’lik ciro ile yaklaşık yüzde 8’lik bir büyümeye ulaştıklarını, 4 bin 500 kişilik istihdam sağladıklarını belirten MESA Genel Müdürü Mert Boysanoğlu da, “Toplam 4 bin konutluk yeni projelere imza atacağımız 2017’de ise 2 bin 500 konut satışı ile 1.7 milyar TL’lik ciroya ulaşmayı ve yaklaşık 5 bin kişiye istihdam sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

MESA’dan 2017’ye yeni projeler

MESA Genel Müdür Yardımcısı Tolga Bıyıklıoğlu bugüne kadar projelerinde hiç bir sıkıntı çıkmadığını bildirerek “Ankara’da yapımı devam eden Koza 66 ve Tepe İnşaat ile ortak projemiz Park Mozaik’te satışlarımız, hedeflediğimiz düzeyde başarı ile devam ediyor. Kartal’daki projelerimiz Sahill 223 ve 224 ile MESA Marmara’daki satışlarımızı 2016 yılı ilk yarısında tamamladık. İstanbul’da Yeşilyaka ise elde ettiği satış başarısı ile, özgün özelliklerinin yanı sıra bu alanda da sektörün referans projelerinden biri oldu. Projemizin ilk etabında yakaladıgımız bu başarı ile zamanlama, öne çekerek tüm villa tiplerimizi satışa çıkardık. Yurtdışında ise Polonya Varşova’da birbiri ardına yaptığımız ikinci konut projemizi de tamamlamak üzereyiz” dedi. Bıyıklıoğlu Tema İstanbul projesinin de bölgeyi rahatlattığını belirterek, Tema World’ün de son hazırlık aşamalarını yürüttüklerini belirtti.

Tolga Bıyıklıoğlu 2017 yılında çıkacakları projeler için ön talep toplamaya yakında başlayacaklarını belirterek, 2017 yılında da MESA için güzel bir yıl olacağının müjdesini verdi.

Dragos sahilyolunda yeni bir projeye başlayan Mesa proje için sözleşmeyi imzaladı. MESA Dragos sahilyolu projesi 300 bin metrekare arsa alanı üzerinde hayata geçirilecek bir proje olacak. MESA Maltepe Büyükbakkalköy’de de bir konut projesi inşa edecek. Projenin satışlarına 2017’nin sonunda başlanacak. Beykoz Çubuklu’da inşa edilen projede yürütülen görüşmeler devam ediyor. Projede görüşmlerin son aşamasına gelindi. Yakın dönemde bu proje ile ilgili bir lansman düzenlenecek. Proje konut projesi olarak yükselecek.

Kozyatağı projesinin ise 2017 Nisan ayı gibi lansmanı olacak. Projede 80 bin metrekare inşaat alanı olacak. Proje konut ve ticari alanların bulunduğu bir proje olacak. Bağdat Caddesindeki proje ise konut ve ticaret karması bir proje olacak. Projenin 2017 sonu satışlarına başlanacak. MESA Bodrum’da 220 bin metrekare arsa alanı üzerine villa projesi inşa ediyor. Projede 240 adet bağımsız bölüm olması planlanıyor. Mesa Bodurm projesinin hem yurtiçi hem de yurtdışında çok ses getirecek bir proje olması hedefleniyor. MESA Ankara Eryaman’da da 2 bin konutluk bir proje inşa etmeye hazırlanıypr. Projenin Mayıs ayının sonunda satışlarına başlanacak. Polonya’da hayata geçirilen projenin ise 2017 yılı içinde satışlarına başlanacak. Varşova’nın merkezinde inşa edilen proje 330 konutluk olarak tasarlandı.

Eyüp İYİGÜN/Emlakmetrekare.com

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz