22 Mayıs 2024 Çarşamba
Ana SayfaGündem HaberleriErdoğan’dan Kanal İstanbul mesajı!

Erdoğan’dan Kanal İstanbul mesajı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayaş Tren Garı’nda Başkentray Açılış Töreni’nde konuştu. Erdoğan, ‘Kanal İstanbul’u yapmamız kaçınılmaz hale geldi’ dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Başbakan Binali Yıldırım, Kayaş Tren Garı’nda düzenlenen Başkentray açılış törenine katıldı. Başbakan Yıldırım, açılışta yaptığı konuşmada, “16 yıldır başşehrimiz Ankara, çok büyük bir dönüşümü gelişmeyi yaşadı. Eski Ankara’yı bilenler bilir. Bugün Ankara değişiyor dönüşüyor bambaşka bir Ankara oldu. Gerek büyükşehir belediyemiz gerek ilçe belediyelerimiz canla başla Ankara’yı daha da güzelleştirmek için çalışıyor. Yeni yollar, geçitler, parklar, yaşam alanları ile Ankara’yı adeta güzelleştiriyoruz. Konutlar, hastaneler, okullar ile Ankara örnek bir başşehir haline geldi. Hayata geçirdiğimiz projeler ile Ankara’yı adeta yeniden ayağa kaldırdık. Cumhuriyetimizin bütün kazanımlarını güçlendiriyoruz. Demokrasimizi, vesayet odaklarının elinden kurtarıyoruz. Başkentray, 1 milyar 227 milyon liraya mal oldu. 36 kilometre ama tek hat değil 3 hattan 6 hatta kadar güzergâhta demiryolu döşedik. Çünkü artık, Ankara, Yüksek Hızlı Tren’in başkenti haline geldi. 20 ay kadar bir sürede bu hattı tamamladık. Bürokrasi bürokrasi diyoruz işte engel engel diyoruz en tipik örneğini bu projede gördük. 2012’de bu ihale yapıldı ancak 3 sene mahkemesi sürdü yani 36 ay yapımı da 20 ay sürdü. Bu büyük bir kayıp demektir. Akıp giden zamanı geri getiremeyiz. Memleket işlerinde herkesin iş yaparken daha duyarlı olması lazım millet, kamu menfaatini her zaman gözetmesi lazım. Başkentray yarım milyondan fazla Ankaralıya hizmet verecek. Kazalar oluyor, insanlarımız hayatını kaybediyor dedik onun için bu hattı yaparken hiçbir fedakarlıktan kaçınmayalım tek bir vatandaşımızın bile burnu kanamasın, rahat , konforlu, güven içinde seyahatini tamamlasın. Her şey Ankara için, her şey sizin için, her şey Türkiye için” diye konuştu.

‘DAVULLAR ZURNALAR 3 METRELİK BİR MESAFEYE İKİ TANE KALAS KOYDUK DİYE …’

TBMM Başkanı İsmail Kahraman da törende yaptığı konuşmada, “Bu güzel töreni görünce aklıma bir şey geldi; İtalya ve Almanya ile beraber harbe girmiştik 1’inci Cihan Harbi’nde. Bu iki ülkeyi de kalkındıran otoyol oldu, yola verdikleri değer oldu. Uzun müddet böyle yola başvurmamıştık. Sıkıntılı dönemler geçirmiştik. Şu güzelim töreni görünce 1930’lu yıllarda bir tören resmi aklıma geldi. 3-5 tane tahtayı ufak bir derenin üzerine koymuşlar, bayraklar, oranın mülki amirleri, askeri amirler bir araya gelmişler davullar zurnalar en fazla 3 metrelik bir mesafeye iki tane kalas koyduk diye. Ne günden ne güne geldik. Bu güzel günleri bizlere gösteren kişilere teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz