29 Nisan 2024 Pazartesi
Ana SayfaDiğerEmlak KonutEmlak Konut İzmir Konak 1. Etap İhalesini Teknik Yapı Kazandı

Emlak Konut İzmir Konak 1. Etap İhalesini Teknik Yapı Kazandı

Emlak Konut’un 47 dönümlük İzmir Konak 1. etap arsası Teknik Yapı’nın oldu. Projenin tasarımının 6 ayda tamamlanarak hızlı bir şekilde inşaatın başlaması planlanıyor…

Emlak Konut GYO İzmir Konak 1. etap ihalesinin 2. oturumu gerçekleşti. Birinci oturumunda 10 firmanın teklif verdiği ihalenin ikinci oturumunda 2 firma katılmazken, 4 firma sözlü turlarda çekildi.

4 firmanın mali teklif verdiği ihalede en yüksek teklifi Teknik Yapı verdi. Teknik Yapı 1 milyar 672 milyon TL arsa satışı karşılığı satış toplam geliri, yüzde 35 Emlak Konut payı ile 585 milyon 200 bin TL arsa satışı karşılığı şirket payı toplam geliri teklif etti.

Teknik Yapı iki ayrı parselden oluşan 47 dönüm arazide karma bir proje hayata geçirecek. Teknik Yapı’nın Emlak Konut ile birlikte Denizli ile başlayan Anadolu’ya açılımının süreceğini belirten Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, “Türkiye’nin en güzel şehirlerinden biri olan İzmir’e kendisi gibi güzel ve kaliteli bir proje yapmayı düşünüyoruz. İhalenin şartlarına uygun olarak bölgeye “ticaret, konut ve turizm alanlarından oluşan karma bir proje gerçekleştireceğiz. Yapacağımız projede kültürel fonksiyonları barındıran yapılar, park alanları, otel, ibadet alanı, ofisler ve konutlar yapacağız. İstanbul’da kazandığımız kaliteli konut anlayışını İzmir’de de seviyeyi daha da arttırarak sürdüreceğiz” dedi.

Proje tasarımının önümüzdeki 6 ay içinde tamamlanması için çalışmalara hızlıca başlanacağı bilgisini paylaşan Umut Durbakayım, Emlak Konut ile yakalanan başarılı sinerjinin başka şehirlerde de süreceğini belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz