19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaDiğerEmlak KonutEmlak Konut İzmir Konak 1. Etap Arsa İhalesi Yarın

Emlak Konut İzmir Konak 1. Etap Arsa İhalesi Yarın

Emlak Konut İzmir Konak arsasının birinci etabı yarın ihaleye çıkıyor…

Emlak Konut İzmir Konak 1. etap arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı işi ihalesi yarın saat 14:30’da gerçekleşecek. İhale Emlak Konut GYO Genel Müdürlüğü İhale Salonu’nda yapılacak.

İhalenin nihai sonucunu belirleyecek ikinci oturumun tarihi ise birinci oturum sonuçlandıktan sonra açıklanacak.

İzmir Konak Kuruçay Umurbey’de yer alan arsa toplam 47 bin 70 metrekare alana sahip. Arsada 32 bin 658 metrekare ticaret+turizm+konut alanı, 11 bin 679 metrekare park alanı ve 2 bin 733 metrekare cami alanı bulunuyor.

Plan Notlarıyla İlgili Bilgiler;
• Ticaret+Turizm+Konut Alanlarında; alışveriş merkezleri, eğlence yerleri, her türlü ticaret ve turizm tesisi, otel, motel vb. konaklama tesisleri, kreş, yurt, kültürel tesis, özel sağlık tesisi, ofis, büro ve yönetim merkezleri, konut ve rezidans yer alabilir. Ayrı ayrı kişi ya da kuruluşlarca kullanılacak biçimde büro, ofis vb. nin yapılacağı yapılarda 100 m²’den küçük, 5000 m²’den büyük bağımsız bölüm yapılamaz.
• Bu alanlarda emsale esas inşaat alanının %5’i kültürel işlevler (halka açık kütüphaneler, konferans salonları, müzeler, sanat galerileri, oditoryumlar, sergi ve fuar salonları, sinema ve tiyatro salonları, tören salonları vb.) olarak ayrılacak olup, bir ya da birkaçı bir arada kullanılabilir. Kültür kullanımına ayrılan alanlarda daha sonra fonksiyon değişikliği yapılamaz.
• Bu alanlarda Turizm + Kültür kullanımı (her iki kullanım da yer almak kaydıyla) emsale esas inşaat alanının %15’inden az olamaz.
• Bu alanlarda yapı inşaat alanının %40’ına kadar konut yapılabilir.
• Yapılacak imar uygulaması sonucu oluşacak özel mülkiyete konu fonksiyon alanlarının emsal inşaat alanı hesabı; plan notlarında açıklandığı gibidir.

Maide KARADAĞ/Emlakmetrekare.com

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz