18 Mayıs 2024 Cumartesi
Ana SayfaGündem HaberleriEmlak Bankası 2018'de Faaliyette

Emlak Bankası 2018’de Faaliyette

BDDK Emlak Bankası için bir yıllık hazırlık süresi verdi. Bu bir yılın sonunda gerekli altyapı kurulursa Emlak Bankası 2018’de faaliyete geçecek…

Emlak Bankası, 16 yıl sonra faaliyete geçiyor. 2001 yılında tasfiyesine karar verilen Emlak Bankası’nın, hükümetin aldığı yeni bir kararla, yatırımlara finansman sağlamak ve konut sektörü desteklemek üzere bankacılık yapmasının önü açıldı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, bankanın Genel Müdürü Zeki Sayın ve ekibine 1 yıllık hazırlık süresi verdi. BDDK, 300 milyon dolarlık banka sermayesinin ve gerekli altyapının kurulması durumunda Emlak Bankası’nın durumunu inceleyerek bankacılık lisansı alıp alamayacağına karar verecek.

Zeki Sayın’ın verdiği bilgiye göre ise tasfiye halindeki Emlak Bankası’nın 250 milyon dolar nakdi ve gayri nakdi sermayesi Hazine’den de 123 milyon TL alacakları bulunuyor. Sayın, bu tabloya göre Emlak Bankası’nın, Hazine’den yardım almadan kendi sermayesini oluşturabileceğini ve 2018 yılında yeniden faaliyete geçebileceğini belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz