28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaDiğerEfe Bezci’den KDV Muafiyeti Açıklaması

Efe Bezci’den KDV Muafiyeti Açıklaması

Yabancıya satışlarda KDV muafiyetinin gündeme gelmesi inşaat sektörünü hareketlendirdi. Besa Grup Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci, konuyla ilgili açıklamada bulundu…

Yabancıya konut ve işyeri satışlarında KDV muafiyeti uygulanacağı inşaat sektörünü heyecanlandırdı. Yabancıya gayrimenkul satan inşaat firmalarının ‘ihracatçı’ sayılacak olması gerek konut gerekse ticari gayrimenkullerde yabancı komşuların sayısını artıracağa benziyor.

Konuyla ilgili görüşlerini açıklayan BESA Grup Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci, yabancılara gayrimenkul satan inşaatçının ihracatçı olarak değerlendirilmesinin ekonomiye nefes aldıracağını ve bu sayede ülkeye önemli ölçüde döviz aktarımının sağlanacağını söyledi.

Hükümetin yabancı yatırımcıyı çekmek için attığı adımların ekonomideki daralmayı ortadan kaldıracağına inandıklarını belirten Bezci, “Yabancıların ülkemizde gayrimenkul yatırımı yapması çok ciddi döviz geliri anlamına geliyor. Yapılan satış, ihracat kalemi gösterildiğinden dolayı inşaatçının yararlanacağı teşvikler de ekonomideki daralmaya can simidi olacak. Yabancı yatırımcıya konut ya da ticari gayrimenkul satan inşaat firmasının ihracatçı statüsünde olunması bir taşla iki kuş vurmak anlamına geliyor. Hem yabancıya satarak döviz getirisi sağlıyor, hem de ihracatçı sayıldığı için elde edeceği teşvik ve desteklerle ekonomideki daralmanın giderilmesine de katkı sağlayacak. Biz BESA Grup olarak yabancı yatırımcıya uygulanan teşviklerin olumlu dönüşlerini görüyoruz. Kısa süre önce teslim ettiğimiz BESA Kule, Kule EVO gibi projelerimizde de yabancı talebi artmaya başladı. Bu oranın yakın gelecekte daha da artacağına, hem konutlarda hem de işyerlerinde yabancı komşu sayısının giderek artacağına inanıyorum” diye konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz