23 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaGündem HaberleriEfe Bezci'den "Ankara"ya davet

Efe Bezci’den “Ankara”ya davet

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen büyük deprem sonrası Ankara’ya yaşanan büyük göçün ardından, beklenen büyük İstanbul depremi nedeniyle iş dünyasının Başkent’e ilgisi, Türkiye’nin eko coğrafyasında kısa vadede önemli değişimler olacağına işaret ediyor.

BESA Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Efe Bezci, “bürokrasi kenti” “öğrenci kenti” ünvanlarına son yıllarda “sanayi kenti”ni de ekleyen Ankara’nın son yaşanan gelişmeler sonucu birkaç yıl gibi kısa süre içerisinde büyümesini katlayacağını öngördüklerini kaydetti.
Deprem sonrası resmi kayıtlara göre 250 bin, reelde ise 500 bini aşkın kişinin Ankara’ya yerleştiğini, bu rakamların Başkent nüfusunu çok kısa süre içerisinde % 10 gibi büyük oranda arttığına işaret eden Efe Bezci, şunları söyledi:
“Gelen nüfus doğal olarak üretimini, hizmetini, yani iş gücünü Başkent’e aktaracak. Şu anda Ankara’da ciddi bir değişim yaşanıyor trafik her zamankinden fazla yoğun, inşaat sektörü konut talebine yetişemiyor, sürekli yeni yerleşim alanları planlanıyor, sanayi kuruluşlarında genişleme ile ilgili ciddi çalışmalar yapılıyor, sosyal mekanlarda yoğunluklar her zamankinden çok daha fazla. Ankara’nın hemen her karışı belki de tarihinin en hareketli günlerini yaşıyor.”
Efe Bezci deprem bölgesinden gelenlerin yanı sıra olası İstanbul depremi öncesi üretim platformlarını hem altyapısı olan hem de deprem güvenliği açısından diğer büyük şehirlere göre daha avantajlı olan Ankara’ya taşımayı planlayan çok sayıda önemli sanayici, iş adamı olduğunu da vurgulayarak, “Ankara şu an itibarıyla en önemli yatırım alanı konumunda ve değerine değer katıyor, hızla gelişiyor. Hepimizin öngörüsü nüfusun çok kısa vadede%20-30 artacak, sanayinin ise ikiye katlanacak olması yönünde” dedi.
Efe Bezci, Başkent’in tüm bu yükü kaldırabilecek coğrafi, ulaşım, altyapı, insan gücü, eğitim, finans yapısına sahip olduğunu ifade ederek, bu gelişmenin sanayisi İstanbul ve Marmara’ya sıkışan ülkemize nefes aldıracağını, yeni alanlar açacağını kaydetti.
Efe Bezci Ankara’daki gelişimin hemen yakınındaki önemli sanayi şehirleri Konya, Kayseri, Eskişehir, hatta Adana, Mersin gibi illerin sanayi gelişimine de destek olacağını belirterek, “Başkent’te var olan sanayileşmenin ciddi bir hamleyle devasa boyuta ulaşması Anadolu’nun diğer kentlerindeki sanayileşmeyi de hızlandıracak, ufkunun genişlemesine sağlayacak” dedi

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz