29 Mart 2024 Cuma
Ana SayfaGündem HaberleriEFE BEZCİ’DEN ANKARA VE BODRUM’DA YENİ YATIRIM MÜJDELERİ

EFE BEZCİ’DEN ANKARA VE BODRUM’DA YENİ YATIRIM MÜJDELERİ

İnşaat sektörünün önde gelen firmalarından BESA HOLDİNG Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Efe Bezci,kendileri için çok özel yeri olan Bodrum’da yatırımlarının süreceğini deprem sonrası ise özellikle Ankara’da çalışmalarını hızlandırdıklarını söyledi.

Deprem sonrası inşaat sektöründe ne gibi değişiklikler bekliyor sunuz?
Marmara depremi 1999 yılında inşaat sektöründe nasıl bir milat olduysa Kahramanmaraş merkezli 11 ilde yıkıma yol açan deprem de yeni bir sayfa açılmasını sağlayacak. Marmara depremi sonrası sektöre bir düzenleme gelmişti ama bunun yeterli olmadığı hem uygulamada hem de yeni teknoloji konusunda sektörün önde gelen firmaları tarafından ara ara ifade ediliyordu. Müteahhitlik düzenlemesine, bu iş kolunun ciddi revize edilmesine ihtiyaç vardı. Son deprem bunu sağlayacak, sektör güncellenecek.

Ankara’da gayrimenkul sektöründe son zamanlarda ciddi yatırımlar yapılıyor? Ankara’nın cazibesi nereden geliyor?
Ankara ilk olarak üniversiteler şehri, Türkiye’nin en önemli üniversiteleri Başkent’te İstanbul’da bulunuyor. Aynı zamanda doğal olarak bürokrasinin, yönetimin merkezi. Coğrafi olarak da Türkiye’nin ortasında yer alarak bütün illere kolay ulaşım imkanı sunuyor, oturmuş sanayisi, birikimli iş dünyası, zengin akademik kadroları, teknokentler, organize sanayi siteleri, yerleşim noktasında deprem korkusunun diğer illere göre daha az hissedilmesi insanları Ankara’ya çekiyor.

Ankara gayrimenkul için neden caziP
Ankara gayrimenkul üretimi konusunda diğer büyük şehirlere göre coğrafi olarak daha şanslı. Büyük bir ova içerisinde yer aldığı için ulaşım, yerleşim konusunda avantajlı. Aynı zamanda altyapı açısından da Türkiye’nin örnek gösterilen ili. Çok geniş bir alana yayılmasına karşın şehrin bir ucundan diğer ucuna kolaylıkla çok fazla trafik sorunu olmadan ulaşabiliyorsunuz. Bu durum gayrimenkul üretimini de kolaylaştırıyor.

BESA Ankara projesi hakkında bilgi verir misiniz?
50 yıldan beri 10 bini aşkın konut ürettiğimiz Ankara’da bu kez Ballıkuyumcu’ya değer kazandırıyoruz.
7750 konut, 1250 ofis ile toplamda 9000 anahtar ile birlikte, uluslararası otel zinciri otel ve hastanenin aynı anda yükseleceği BESA Ankara projemizi yapmayı planlıyoruz, Başkent’in en kapsamlı alışveriş ve yaşam merkezi de bu projemizde olacak.

Konut ve ofis projelerinde depreme karşı nasıl önlem alıyor sun
Konut, ofis ve AVM üretiminde önceliğimiz her zaman can güvenliği oldu. Güvenli binalar bizim bütün çalışmalarımızda üzerinde en fazla durduğumuz konu idi. BESA Holding olarak her zaman sektörde teknolojiyi yakından takip ettik ve herkesten önce uygulamaya çalıştık. Bundan sonra da yüksek teknoloji konusunda dünyadaki gelişmeleri işlerimize uyarlamaya devam edeceğiz. Ülkemizde artık herkes depremin değil binaların öldürdüğü gerçeği ile yüzleşti. Nasıl ki Japonya’da 8-9 şiddetinde depremler minimum kayıp ile sonlanıyorsa ülkemizde de 10-20 yıl içerisinde yeni güvenli yaşanabilir binalarla biz de deprem korkusu yaşamayan ülke konumuna gelmek durumundayız.

Besa’yı Ankara’da marka yaptınız? Ankara dışında yeni projeleriniz olacak mı?
Bodrum’da TheBoViera projemiz hızlı bir şekilde devam ediyor. Bu proje Türkiye’nin en gözde lokasyonu Bodrum Küçükbük’te en prestijli örnek gösterilen projesi olacak. Bu projemizde ayrıca 104 odalı TheBoVue – Curio Collection by Hilton ile yapmış olduğumuz franchise sözleşmesi ile Uluslararası düzeyde anlaşmasını sağlamış olup, önümüzdeki aylarda Otelimizin de açılmasını planlamaktayız. Türkiye’nin şu anda çok hızlı çözülmesi gereken konut sorunu var. BESA Holding olarak bu konuda yurt genelinde elimizden gelen her tür çalışmayı gerçekleştireceğiz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz